Naslovna » Izlasci » Film » U bioskopima: Mali princ
Mali princ

U bioskopima: Mali princ

Od 26. novembra u domaćim bioskopima prikazivaće se animirana avantura „Mali princ“.

Film je adaptacija čuvenog istoimenog romana Antoana de Sent Egzeperija, jedne od najčitanijih knjiga svih vremena (prodato oko 140 miliona primeraka).

U užurbanom modernom vremenu Devojčica odrasta uz strogu, ambicioznu i požrtvovanu majku koja je priprema za realan život u svetu odraslih. Ona upoznaje Avijatičara, suseda, starijeg ekscentričnog, ali ljubaznog čoveka i među njima se rađa toplo i iskreno prijateljstvo.

On je uvodi u neobičan svet gde je sve moguće, svet u koji ga je davno uveo Mali princ, dečak sa druge planete koga je sreo kada se njegov avion srušio u Sahari. Tako počinje magično i emotivno putovanje Devojčice kroz njenu sopstvenu imaginaciju i kroz univerzum Malog princa.

Ona ponovo pronalazi svoje detinjstvo i shvata da su veze među ljudima ono što je najvrednije u životu, a da se najbitnije stvari prepoznaju srcem. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod filma: The Little Prince / Mali princ. Dužina trajanja filma: 108 minuta. Država i godina proizvodnje: Francuska, 2015. Žanr: animirani, porodični. Glasovi: Rachel McAdams, James Franco, Benicio Del Toro. Reditelj: Mark Osborne. Glasovi sinhronizacije: Anđela Džaferović, Aleksa Radujko, Jelena Tomašević, Mihajlo Miša Janketić, Nikola Bulatović, Dragan Vujić Vujke, Ivan Jevtović, Snežana Jeremić Nešković, Milan Antonić, Predrag Damjanović, Nataša Balog.