Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » ZAA u KC Grad, 21. novembra
ZAA (foto: Aleksandar Dandi Nešić)
ZAA (foto: Aleksandar Dandi Nešić)

ZAA u KC Grad, 21. novembra

Godinu dana od poslednjeg nastupa u Beogradu, kruševački bend ZAA, vraća se pred prestoničku publiku koncertom u KC Grad.

Nastup zakazan za 21. novembar od 21.00, deo je jesenje mini-turneje kojom ZAA zaokružuje promociju aktulenog albuma „What About“. Cena karte u pretprodaji je 400 RSD, na dan koncerta 500 RSD.

Bend koji publika i kritika ocenjuju kao svojevrsnu regionalnu koncertnu atrakciju imao je više od 20 nastupa na festivalskim manifestacijama i koncertima širom prostora ex-Yu.

– Drago nam je što nastupamo u jednoj od svojih omiljenih kulturnih oaza u Beogradu. ZAA donosi mnogo dobre energije u prostor KC Grad. Očekujemo vas u subotu, svi ste pozvani, dođite šareni i nasmejani – poručio je publici Tomislav Ilić, basista benda.

Bend ZAA je osnovan u februaru 2008. godine u Kruševcu. Prepoznatljivi su po originalnim i energičnim nastupima, koje odlikuju upečatljivi plesni ritmovi u kombinaciji sa znalačkim improvizacijama. Autentični izraz koji čini miks različitih stilova – od ska i daba, do post roka, džeza i panka, čini ZAA jedinstvenom muzičkom pojavom na ovim prostorima.

Već na početku karijere su ostvarili značajan uspeh, osvojivši treću nagradu na banjalučkom Demofestu (2009), dok su godinu dana kasnije stigli do regionalnog finala prestižnog evropskog festivala Rototom.

U pauzi između nastupa ZAA radi na novim pesmama, koje će publika moći da čuje već sledeće godine. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.