Naslovna » Izlasci » Film » „Albert“ u bioskopima od 10. decembra
Albert
Fusion x64 TIFF File

„Albert“ u bioskopima od 10. decembra

Animirani film „Albert“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od četvrtka, 10. decembra.

Ljupki gradić KelIvil nije dovoljno veliki za najveće prevarante sveta, Alberta i Egona, koji su odlučili da se otisnu u beli svet. Hoće li svet prema njima biti jednako zao kao što su oni bili prema drugima?

Albert je ekranizacija dela dečje literature, nastalog iz pera najuspešnijeg danskog autora za decu i mlade, Olea Lunda Kirkegarda, koji je za glavne likove oduvek postavljao anti-heroje.

Albert nije izuzetak. Naime, on živi u danskom provincijskom gradiću Kalebiju i uvek čini nešto što nije dobro, a ujedno je istinski nespretan. Tako jednog dana slučajno razbije gradsku znamenitost – spomenik kapetanu balona, zbog čega stanovnici grada najblaže rečeno nisu srećni.

Kako bi se iskupio, Albert sa svojim najboljim prijateljem Egonom odlazi u avanturu kako bi pronašao pravi balon. Na svom putu njih dvojica nailaze na lopove, skitnice i najveći dijamant na svetu… (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Albert. Dužina trajanja filma: 81 minut. Država i godina prroizvodnje: Danska, 2015. Žanr: animirani, avantura. Glasovi u originalu: Vibeke Ankjær Axværd, Alfred Bjerre Larsen, Oscar Dietz. Reditelj: Karsten Kiilerich.

https://youtu.be/vysRXh7Fl5Q