Naslovna » Izlasci » Film » Cineplexx: „Krcko Oraščić“ iz Boljšoj teatra
Krcko Oraščić

Cineplexx: „Krcko Oraščić“ iz Boljšoj teatra

U nedelju, 20. decembra od 16.00, biće emitovan snimak baleta „Krcko Oraščić“ iz Boljšoj teatra.

Balet je snimlje 21. decembra 2014. godine.

Na Badnje veče, Marijin kum, Droselmajer, daje joj čudnu igračku: drvenog krcka oraščića isklesanog u obliku malog čoveka.

U ponoć, kad se slavlje završilo, sve igračke su magično oživele. Krcko Oraščić je dostigao ljudsku veličinu i preuzeo brigu o limenom vojniku, leteći do Meri da je spase, jer joj preti Kralj miševa i njegova vojska.

Zasnovano na Hofmanovoj priči, „Krcko Oraščić“ je jedan od najvećih klasika na svetu. Uz legendarnu muziku Petra Iljiča Čajkovskog i očaravajuće scene i kostime, ova prelepa bajka istražuje univerzalne teme o ljubavi, moći i zlu.

Ova verzija koreografije, koju je Jurij Grigorovič stvorio za Boljšoj, puna je romantičnih i psiholoških razmišljanja o idealnoj ljubavi. Jedan od najlepših baletskih klasika će opčiniti celu porodicu tokom svečane sezone, dokazujući da niko nikad nije dovoljno mlad ili dovoljno star da bi propratio Krcka Oraščića.

U novoj kalendarskoj godini, sezona direktnih prenosa iz ruske prestonice u bioskop Cineplexx Ušće Shopping Center donosi adaptaciju Šekspirove komedije „Ukroćena goropad“ koja je zakazana za 24. januar.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. Kupovinom karata za četiri ili više baleta u sezoni 2015/2016 ostvarujete pravo na sniženu cenu ulaznice u iznosu od 1.000 RSD. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: The Nutcracker. Mesto izvođenja i godina: Bolshoi, 2014. Dužina trajanja baleta: 140 minuta. Država i godina proizvodnje: Rusija, 2014. Žanr: balet. Muzika: Peter Tschaikowsky. Koreografija: Juri Grigorowitsch.