Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Darkwood Dub, 1. i 2. januara
Darkwood Dub (foto: Milan Josipović)
Darkwood Dub (foto: Milan Josipović)

DOB: Darkwood Dub, 1. i 2. januara

U Domu omladine Beograda, 1. i 2. januara, biće održana dva koncerta benda Darkwood Dub.

U sali „Amerikana“ gosti će im biti duo Lira Vega.

Ulaznice mogu da se nabave preko mreža Eventim, DD Tickets i GigsTix kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22) po ceni od 1.000 RSD.

U Novu godinu možete da krenete na različite načine, ali samo je jedan onaj koji vas inspiriše i obuzima danima. Darkwood Dub i treću godinu zaredom zove vas na punjenje baterija, na rokenrol svetkovinu sa reggae i dub ritmovima, uz elektroniku i gitare.

Nema predaje

Kada nas svakog dana sa svih strana zapljuskuje neukus i nevaspitanje, kada se gase jedna za drugom radio stanice koje su nas edukovale i držale u životu decenijama i kada turbo-folk odjekuje sa trgova, a „zabavnjaci“ vladaju ustanovama kulture, nije lako objasniti ljudima da sve nije gotovo, da nema predaje, da život ide dalje i da „počinje“ i u tridesetoj, ali i u četrdesetoj, pedesetoj…

Darkvudi mogu da pomognu da se bar neko vreme osećate bolje – 27 godina to rade i ne idu nigde, spremaju novi album, izmišljaju nove ritmove, šalju nove poruke u svet.

Za one retke koji ne znaju, Darkwood Dub je anomalija u sistemu ili greška u matriksu na muzičkom prostoru ex-YU. Prkose pravilima i žanrovima, spajaju nespojivo, izmišljaju trendove i prihvataju sve izazove.

Grupa je ime dobila po šumi u kojoj je živeo Zagor, a osnovana je krajem 1988. godine.

Darkvudi su do sada objavili osam albuma i sa svakim novim izdanjem su sve više rušili stereotipe o reggae-u i dub-u, elektronskoj muzici i rokenrolu.

Grupu čine Dejan Vučetić Vuča (vokal), Bojan Drobac Bambi (gitara), Milorad Ristić Miki (bas) i Lav Bratuša (bubnjevi). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.