Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Električni orgazam u Domu omladine 26. decembra
Električni orgazam (foto: Branko Gavrić)
Električni orgazam (foto: Branko Gavrić)

Električni orgazam u Domu omladine 26. decembra

U subotu, 26. decembra od 21.00, Električni orgazam proslaviće 35 godina postojanja koncertom u Domu omladine Beograda.

Koncert će biti održan u okviru turneje koja je obuhvatila i druge gradove: Beč, Lazarevac, Požarevac, Pančevo, Bečej, Smederevsku Palanku i Novi Sad.

U završnici turneje Električni orgazam će održati koncert u Beogradu. Ulaznica košta 1.200 RSD, a na dan koncerta 1.500 RSD.

Električni orgazam će pored prvog rasprodatog slavljeničkog koncerta 26. decembra, održati i drugi 27. decembra (21.00). Cene su iste kao i za prvi koncert.

„Sviraćemo presek cele karijere, od prvog do poslednjeg albuma, znači oko dva sata najvećih hitova. Planiramo da izvedemo i jednu novu stvar kao najavu albuma kog planiramo da objavimo iduće godine, ali i neke pesme kao što su ‘Locomotion’ i ‘Seks, droga, nasilje i strah’ koje dosta dugo nismo svirali u Beogradu“, najavljuje gitarista i pevač Srđan Gojković Gile.

Tokom 35 godina postojanja Električni orgazam se pokazao kao jedan od najznačajnijih domaćih bendova, objavivši niz uticajnih i žanrovski izuzetno raznolikih albuma kao što su novotalasni debi „Električni orgazam“, psihodelični „Lišće prekriva Lisabon“, rokenrol „Distorzija“ i živi „Braćo i sestre“, eklektični „Zašto da ne“ ili poslednji, gruvajuće fankoidni „To što vidiš to i jeste“ (2010).

„Mnogo generacija smo odškolovali, tako da očekujem na koncertu u DOB-u one koji su nas slušali osamdesetih, devedesetih i dvehiljaditih, ali i izvestan broj ljudi kojima će to biti prvi Orgazam u životu“, kaže Gojković povodom povratka benda pred beogradsku publiku posle dve godine pauze.

Novi singl/spot

Električni orgazam objavio je novi singl/spot „Bio sam loš“ pred slavljeničku turneju. To je prvi najavni singl/spot novog albuma radnog naziva „Gde smo sad?“ kog beogradski bend namerava da objavi iduće godine.

Pet godina je prošlo od CD-a „To što vidiš to i jeste“, i Gile kaže da je sada pravi trenutak da Električni orgazam sa „Bio sam loš“ najavi novi album „koji će imati devet pesama, a prethodiće mu najverovatnije još nekoliko singlova“.

Nekadašnji frontmen rokenrol benda Revolveri Vladimir Jakšić-Musa bio je logičan izbor za režiju spota „Bio sam loš“ – Električni orgazam je sa njim ranije uradio spotove „Ti to možeš“ i „Gde god odem“. Pored toga na Jakšićevom ovogodišnjem albumu „Na putu neverovatnoće“ našla se pesma „Nemam više nijedan dan“, koju je napisao Gojković. Spot za tu pesmu režirao je Jakšić.

„Saradnja sa Musom traje jako dugo. Radio sam njim i ranije, producirao sam jedan singl Revolvera devedesetih, a (gitarista Električnog orgazma Branislav Petrović) Banana i (basista Zoran Radomirović) Švaba svirali su sa Revolverima u jednom periodu“, podseća Gojković. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.