Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Etno sajam u centru Beograda
Etno sajam

Etno sajam u centru Beograda

Etno sajam u centru Beograda do 13. januara otvoren je u Čika Ljubinoj ulici na otvorenom i ne baš vedrim nebom.

Izložbeno-prodajni prostor obiluje ručno napravljenim predmetima u etno stilu od domaćih sirovina. Nadahnuće zanatlija vodi iz srpske kulture i narodne umetnosti.

Na brojnim štandovima predstavljene su domaće rakije, vina, zimnica i ostali specijaliteti koji su ukrašeni etno motivima. Tu su i vunene kape, džemperi, čarape, ali i med, rakija, ratluk, …

Posebno su zanimljive tezge sa rukotvorinama od poludragog kamenja od kojih se izrađuje nakit, zatim sve prisutniji ručno pravljeni sapuni na nesvakidašnji način.

Pažnju svakako privlače proizvodi kako svojim kvalitetom tako i izgledom. Degustacija je dozvoljena, a uvek raspoloženi prodavci će vam rado izaći u susret – tako da odmah možete da saznate način spremanja tehniku izrade, pa i sastav proizvoda. Svaka tezga je mali svet za sebe sa sadržajem koji oslikava srpsku kulturu u odevanju, ishrani i radu.

Cenovni rang ide u rasponu koji zadovoljava svačiji džep. Ovaj etno sajam svakako se razlikuje od drugih manifestacija po kreativnosti izlagača. (danubeogradu.rs; Nikola Radosavljević)