Naslovna » Izlasci » Sport » Evropsko prvenstvo u vaterpolu, odbrojavanje je počelo
Evropsko prvenstvo u vaterpolu od 10. januara u Kombank areni
Evropsko prvenstvo u vaterpolu od 10. januara u Kombank areni

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, odbrojavanje je počelo

Karte su u prodaji, poziv za volontere je otvoren, medalje su predstavljene, promoteri su na terenu – 32. Evropsko prvenstvo u vaterpolu, koje se održava u Beogradu, sve je bliže.

Domaćin jednog od najznačajnijih sportskih događaja u 2016. godini u Evropi je Kombank arena. Na takmičenje od 10. do 23. januara stiže 16 muških i 12 ženskih reprezentacija, iz 17 država učesnica, što je najviše do sada. Biće odigran i najveći broj utakmica na jednom prvenstvu, ukupno 100 (56 u muškoj i 44 u ženskoj konkurenciji).

Kapacitet gledališta je takođe rekordni – 12 hiljada posetilaca, pa se očekuje da atmosfera bude izuzetna. Ovo je prvi put da će u zatvorenom objektu biti postavljeni montažni bazeni za potrebe Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Zvanično odbrojavanje startovalo

U Kući vaterpola u ponedeljak 14. decembra održan je svečani koktel, kojim je i zvanično počelo odbrojavanje do početka manifestacije. Brojnim gostima obratili su se direktor komunikacija Preduzeća vaterpolo EP 2016 Dušan Živković i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić. Predstavljene su medalje, a Beograđani su pozvani da dođu u Arenu i podrže srpske vaterpoliste i vaterpolistkinje. Ukoliko trijumfuje, muškoj reprezentaciji bi to bila treća uzastopna titula prvaka Evrope.

Prodaja ulaznica po sesijama počela je 1. decembra, na svim prodajnim mestima Eventima i na internet stranici www.eventim.rs.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu Beograd 2016 učestvuje u beogradskoj manifestaciji  Trg otvorenog srca. Svi ljubitelji vaterpola mogu u promo-kućici da saznaju  detalje o takmičenjima i informišu se o prodaji karata.

Poziv za volontere je otvoren. Pomoć je potrebna u poslovima na samom objektu, a volonteri će imati prilike da rade sa takmičarima, novinarima, gostima prvenstva, kao i da učestvuju u ceremoniji dodele medalja i pomognu zvaničnom protokolu. Zainteresovani se mogu prijaviti elektronskom poštom, ili popunjavanjem veb formulara, na sajtu Evropskog prvenstva u vaterpolu(danubeogradu.rs)

Muškarci

Grupa A: Crna Gora, Španija, Holandija, Slovačka
Grupa B: Francuska, Hrvatska, Malta, Srbija
Grupa C: Nemačka, Gruzija, Italija, Rumunija
Grupa D: Mađarska, Rusija, Grčka, Turska

Žene

Grupa A: Portugal, Rusija, Holandija, Mađarska, Turska, Grčka
Grupa B: Hrvatska, Srbija, Italija, Francuska, Nemačka, Španija

Raspored takmičenja

EP u vaterpolu 2016 - raspored takmičenja