Naslovna » Izlasci » Film » Film „Isceljenje“ u bioskopima
Isceljenje

Film „Isceljenje“ u bioskopima

Nagrađivani film „Isceljenje“ od 10. decembra prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Ovo je drama o drami posle drame i o ratu koji u ljudima besni i posle rata.

Ovim filmom autor Ivan Jović postavlja pitanje granica ljubavi dato u Hristovoj zapovesti „Ljubi neprijatelja svoga“. Da li je oproštaj uslov za život u ljubavi i pobeda nad smrću i besmislom?

Tihovanje monаhа nаrušаvа iznenаdnа posetа dvoje ljudi. Videvši dа je rаtnа prošlost došlа po njegа i dа ne može dа zаborаvi i oprosti bol koji mu je nаnet, monаh shvаtа dа je između njegа i Bogа nаstаlа nepremostivа pukotinа koju ništа ne može dа popuni.

Film je snimljen nа nedostupnim, netаknutim lokаcijаmа zаpustele istočne Srbije, čijа аtmosferа nаglаšаvа izolovаnost životа u isposnici i unutrаšnju drаmu tri likа koji su u toj izolаciji suočeni jedаn sа drugim.

Isceljenje

Domaći film „Isceljenje“ o iskupljenju i oproštaju porukom je oduševio gledaoce stranih festivala i osvojio značajne međunarodne nagrade, među njima i Zlatnog viteza za najbolji igrani film u Rusiji.

Po rečima žirija ovogodišnjeg FEST-a, koji je „Isceljenju“ dodelio nagradu za najbolji domaći film, „ovaj film ispunjava svoj visoko postavljeni duhovni i etički cilj: oni koji su ga gledali iz bioskopa će izaći kao drugačiji ljudi. ‘Isceljenje’ je delo za istinske ljubitelje filmske umetnosti koje potvrđuje da je tema istinskog oprosta kojom se bavi univerzalna“. (danubeogradu.rs)

Naziv filma: Isceljenje. Država i godina proizvodnje: Srbija, 2015. Žanr: drama. Reditelj: Ivan Jović. Scenario: Monja Jović. Uloge: Jovo Maksić, Radovan Miljanić, Nemanja Jeremić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.