Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Kanda, Kodža i Nebojša 1. januara u klubu Peron
Kanda, Kodža i Nebojša. Foto: S. Štih
Kanda, Kodža i Nebojša. Foto: S. Štih

Kanda, Kodža i Nebojša 1. januara u klubu Peron

Treba li podsećati – Kanda, Kodža i Nebojša, tradicionalno, svakog prvog januara imaju susret sa publikom. Koncert je zakazan u Savamali, u klubu Peron.

Jedna od najdužih rok tradicija u Srbiji, KKN prvojanuarska klupska svirka, traje od 2004. godine. Zašto baš 1. januara i kako tako dugo? Na ovo pitanje odgovara pevač benda Oliver Nektarijević.

– Pošto smo jedno sedam-osam prvih januara u nizu održavali koncerte, skopčali smo da je to postala prava tradicija i shvatili da ne želimo da je prekidamo. Te svirke su startovale u kultnoj Akademiji, koja je, na žalost, već par godina zatvorena. Posle toga smo prešli u Gan, koji takođe nije radio neko vreme, pa smo se sad preselili u Peron.

Prvojanuarske svirke među fanovima KKN-a važe za nešto posebno. Delom zbog tradicionalnog momenta, ali i zbog intimnijeg klupskog ambijenta i nešto drugačijeg repertoara. Međutim, ova svirka je specifična zbog još jedne stvari.

 Kao što je u prirodi klupske svirke, imate tu potpunu bliskost sa publikom, zbog čega smo apsolutno opušteni, a tada se pravi najbolja atmosfera. Takođe, zanimljvo je da će nam ovo biti prva električna svirka posle nekog vremena, ali i u narednom periodu. Naime, krajem ove i početkom naredne godine svirali smo i sviraćemo samo anplagd svirke. Tako da nam je jedan ovakav nastup baš nedostajao kao rok bendu, a mislim da će dan ranije Marko Ganbanger, Ognjen Krstić, Makinwa i PeDja napraviti lepu plesnu uvertiru za nas – kaže Nektarijević.

KKN je uvek bio prepoznatljiv po veoma originalnim tekstovima, koje uglavnom piše upravo Nektarijević. To je nešto što su zadržali i na nekoliko poslednjih albuma, iako na njima, za razliku od onih iz prvog dela karijere, forsiraju nešto tvrđi zvuk.

Na svirci u klubu Peron, kaže kaže frontmen KKN, biće mesta i za novije i za starije stvari, uz poneko iznenađenje za publiku.

Prvi kontigent karata koji se prodavao po specijalnoj promo ceni od 600 dinara je rasporodat, tako da je nova cena ulaznice 800 dinara. Kapacitet kluba je ograničen, pa će u slučaju da ostane karata, one na ulazu u klub biti nešto skuplje.

Veče počinje u 21:30h, koncert u 23h
Klub Peron, Savamala, Braće Krsmanović 12

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.