Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Kolarac: Filharmonijski cirkus, drugi koncert
Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije: Filharmonijski cirkus

Kolarac: Filharmonijski cirkus, drugi koncert

Zbog velikog interesovanja, Novogodišnji koncert Beogradske filharmonije – „Filharmonijski cirkus“, ponoviće se i u subotu, 26. decembra od 20.00 u Kolarcu.

Koncert koji je zakazan za prethodni dan rasprodat je za svega pet dana.

Filharmonijskim cirkusom upravljaće dirigent Dejvid Livaj, a kao jedan od solista biće Nada Kolundžija. Pijanistkinja će svirati klavir-igračku, a baloni, bicikl, sirene, pisaća mašina, šmirgle, samo su neki od rekvizita za muzičke akrobatike koje pripremaju Filharmoničari.

Zbog velike popularnosti „najluđih“ koncerata Beogradske filharmonije, Novogodišnji koncert se prvi put izdvaja iz redovne koncertne sezone, i to u dva termina! Na repertoaru cirkusa će se, između ostalog, naći „tačke“ Bernštajna, Andersona, ali i delo domaćeg kompozitora Miloša Raičkovića, koji gradi međunarodnu karijeru u Njujorku. Pokretljivi džez ritam i zvuci američkih pedesetih, prožimaju većinu dela na repertoaru „Filharmonijskog cirkusa“, a u osnovi svih dela je muzički humor i dobro raspoloženje.

Iz godine u godinu, umesto standardnog novogodišnjeg simfonijskog repertoara, Beogradska filharmonija se odlučuje za dobru zabavu, kroz izvođenje dela najrazličitijih žanrova. Tako se, sezonama unazad u Novu godinu ulazilo uz zvuke disko, rok, pop muzike, uz tango plesače, salsa žurku, ruske balade…

Ulaznice za Novogodišnji koncert u novom terminu u prodaji su od ponedeljka 7. decembra, po redovnim cenama od 600, 800 i 1000 RSD, a mogu se kupiti na biletarnicama Beogradske filharmonije, Kolarčeve zadužbine.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati: 011/2630-744 ili karte@bgf.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.