Naslovna » Porodica » Deca » Kolarac: Novogodišnji muzički spektakl za najmlađe
Novogodišnji muzički spektakl za najmlađe

Kolarac: Novogodišnji muzički spektakl za najmlađe

Poslednji vikend u decembru u Kolarčevoj zadužbini biće posvećen najmlađima i njihovim roditeljima, kada će biti održan novogodišnji muzički spektakl.

Muzički doživljaj za decu i odrasle ovoga puta nazvan je „Kako se sluša novogodišnji klovn koncert“.

Klovn koncert, na muziku Andreasa Per Kelera, predstavlja svojevrsnu muzičku priču za decu, koja se bavi temom emocija. Četiri stava tonski odslikavaju četiri različite vrste osećanja. Klovn svojim pokretima, pantomimom i mimikom podražava muziku, vodi decu kroz emotivna stanja i stvara jedinstven muzički doživljaj.

Na koncertu nastupaju Kamerni orkestar sa dirigentom Nenadom Petkovićem, a u ulozi klovna pojaviće se Marko Stojanović. Voditelj programa je Miloš Milovanović. Ciklus „Kako se sluša koncert“ namenjen je deci od pet do 12 godina i njihovim roditeljima

Cena ulaznice je 100 RSD, a koncert se održava u subotu, 26. decembra od 11.00, u Velikoj dvorani. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine (tel. 2630-550, www.kolarac.rs).

Muzika za bebe

Pored ovog koncerta u pripremi je i program za bebe. U saradnji sa Udruženjem Baby Artysh, održaće se i koncerti za najmlađe (do tri godine) i njihove roditelje.

Interaktivni koncerti su zabavno-edukativnog karaktera. Repertoar obuhvata izabrana dela klasične muzike, popularnih melodija i dečjih pesmica, koja se izvode na različitim instrumentima (klavir, violina, klarinet, saksofon).

Mališani će imati i priliku da se neposredno upoznaju sa instrumentima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.