Naslovna » Izlasci » Akcije » Kulturizacija: Srpska srednjovekovna umetnost 4D
Kulturizacija

Kulturizacija: Srpska srednjovekovna umetnost 4D

Na fasadi Starog dvora za vikend, u okviru projekta „Kulturizacija“, biće predstavljena Srpska srednjovekovna umetnost u 4D tehnologiji.

Besplatna premijera 4D projekcije „Srpska srednjovekovna umetnost na Kosovu i Metohiji“ moći će da se vidi 26. i 27. decembra od 18.30 do 21.30.

Gradska vlada potpisala je sa kompanijom „Ohillusions“ Protokol o saradnji a čitav projekat trajaće do oktobra 2016. godine.

Za to vreme, u skladu sa vremenskim uslovima, biće prikazano šest istorijskih celina u 30 termina. Ovaj način edukacije omladine i nešto starijih o velikanima Beograda i cele Srbije veoma je bitan, jer je naša istorija veoma zanimljiva a sami događaji i načini prezentacije su i turistički atraktivni.

Prezentacija ima za cilj da apeluje na javnost o važnosti očuvanja srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. Ovim 4D mapiranjem biće prikazano srpsko nacionalno blago sa Kosova i Metohije, od fresko slikarstva do arhitekture manastira i crkvi.

Prve projekcije na temu „Znameniti Beograđani“ održane su od 6. do 8. novembra. Autor čitavog projekta „Kulturizacija“ je dr Dušan Jovović. (Beoinfo)