Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Miško Plavi Trio 26. decembra u KC Grad
Miško Plavi Trio. Foto: Facebook / Miško Plavi Trio
Miško Plavi Trio. Foto: Facebook / Miško Plavi Trio

Miško Plavi Trio 26. decembra u KC Grad

Miško Plavi, Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić su ponovo pred Beograđanima u subotu 26. decembra, od 23 sata, na prednovogodišnjem koncertu u Kulturnom centru Grad. Publika uglavnom zna da može da očekuje bravurozna izvođenja autorskih numera i odličnu atmosferu.

Karte po ceni od 500 dinara puštaju se u prodaju 45 minuta pre početka koncerta, na biletarnici na ulazu u KC Grad.

Miško Plavi Trio pored multiinstrumentaliste Milivoja Petrovića (Miško Plavi) čine Vasil Hadžimanov na sinti basu i klavijaturama, i Srđan Dunkić na bubnjevima.

Milivoje Patrović – Miško Plavi se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista, sarađujući sa bendovima Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika… Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika. Sa ovim instrumentom je izgradio značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je održao više od 200 koncerata u Japanu. Autor je muzike za nekoliko domaćih, francuskih i američkih filmova – među njima su ostvarenja slavnog Žan Mark Bara i film Srđana Koljevića “Sivi kamion crvene boje”. Pored japanske kompilacije, albuma “Super Best Of Miško Plavi” objavio je i domaće studijsko izdanje “Istok ljubi Zapad”, kao i koncertni album “Live In Japan” (u sklopu svoje putopisne knjige “Planeta Japan”).

Vasil Hadžimanov je prepoznatljiv kao predvodnik VH band-a, vodećeg fjužn sastava na ovim prostorima. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu, a tokom kratkog boravka u Njujorku sredinom devedesetih svirao je sa muzičarima kao što su Matt Garrison, Rodney Holmes, David Binney, Danny Sedownick…

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u regionu. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodisnjak. Bivši je član VH band-a, a nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama (Bata Kovač, K2, Zana, Dragoljub Đuričić, Fuzzbox). U svojoj bogatoj muzičkoj biografiji se može pohvaliti i nastupima sa čuvenim Cosey Powell-om na njegovoj evropskoj turneji.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković