Naslovna » Izlasci » Film » Mocartova „Čarobna frula“ u bioskopu Cineplexx
Čarobna frula

Mocartova „Čarobna frula“ u bioskopu Cineplexx

U čast desetogodišnjice direktnih prenosa iz Metropoliten opere, u subotu, 12. decembra od 19.00, u bioskopu Cineplexx Ušće SC biće prikazana Mocartova „Čarobna frula“.

„Čarobna frula“ Volfganga Amadeusa Mocarta, koja je za mnoge simbol snage celokupne muzičke umetnosti, a istovremeno i jedno od najvećih remek-dela operske literature, prvo je ostvarenje ove alternativne umetnosti koje je prikazano na bioskopskim platnima širom sveta uživo iz Metropoliten operske kuće.

Ovim revolucionarnim postupkom Met je najavio početak direktnih prenosa i omogućio svim ljubiteljima opere da uživaju u fantastičnoj priči koja se odvija negde u dalekoj začaranoj zemlji iz bajke.

Sadržaj najpopularnijeg Mocartovog ostvarenja je prožet borbom između dobra i zla u čarobnom svetu plešućih medveda, džinovskih ptica i šarene avanture. Ova skraćena verzija, u trajanju od 100 minuta, ispevana na engleskom jeziku je savršeno delo za ljubitelje opere svih uzrasta.

Režija „Čarobne frule“, čije su osnovne karakteristike prelepa muzika i mistični zaplet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, poverena je dobitnici Toni nagrade Džuli Tejmor, dok muzički direktor Metropoliten opere Džejms Livajn diriguje ovim delom.

Glumačka ekipa koju predvode Nejtan Gan, Jing Huang, Metju Polenzani, Erika Miklosa i Rene Pape vraćaju u život Mocartvu bezvremensku bajku.

U novoj kalendarskoj godini sezona direktnih prenosa iz Metropolitena, u bioskop Cineplexx Ušće SC donosi dela Đakoma Pučinija, „Turandot“ koji je zakazan 30. januara, dok će se strastvena adaptacija klasičnog romana „Manon Lesko“ na velikom platnu naći 5. marta.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. Kupovinom četiri ili više karata za prikazivanje ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 1000 RSD za sezonu 2015/2016. (danubeogradu.rs)