Naslovna » Izlasci » Pozorište » Monty Python’s Spamalot – za kraj godine
Monty Python’s Spamalot

Monty Python’s Spamalot – za kraj godine

U Dvorani Doma sindikata za kraj godine biće igran mjuzikl „Monty Python’s Spamalot“ i to dva puta, 28. i 29. decembra od 20.00.

Brodvejski mjuzikl „Monty Python’s Spamalot“ je mjuzikl komedija bazirana na filmu „Monti Pajton i Sveti gral“ i jedan je od najpopularnijih mjuzikala ikada odigranih na Brodveju.

Posle premijere u Sava centru, beogradska publika još dva puta će moći da vidi i čuje vitezove i druge čudne likove iz čuvene komedije.

Potraga za Svetim gralom

Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom pajtonovskom maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način tako da svako ko odgleda „Spamalot“ garantovano neće ostati ravnodušan.

Humor je sofisticiran do te mere da je pre početka predstave izrežirano i to da glas koji najavljuje početak, izgovori sledeću rečenicu:

„Podesite vaše mobilne telefone da zvone „willy-nilly“ („tutu-rutu“) kao i upozorenje publici sa razglasa koje kaže: „Budite svesni činjenice da se na sceni nalaze teško naoružani vitezovi koji u svakom trenutku mogu da vas odvuku na scenu i napadnu“ Glas koji to govori je glas Džona Kliza, istaknutog člana grupe Monthy Python.

Posle Brodveja, mjuzikl je bio izuzetno uspešan i u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Španiji, Švedskoj, Češkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Belgiji, Kanadi, Meksiku, Holandiji, Norveškoj, Japanu, Južnoj Koreji…

Mjuzikl priča o legendarnoj potrazi kralja Artura za Svetim Gralom, gde je Kralj Artur prikazan kao veseo i luckast vladar,u svojoj pustolovini potpomognut od strane svog vernog sluge Petsija i vitezovima okruglog stola, koje na tom putovanju pronalazi. Pitoreskna potraga kroz celo kraljevstvo je zapravo žovijalna avantura sa mnoštvom urnebesnih dogodovština.

Priča je bazirana na knjizi Erika Ajdla, originalnog člana grupe Monti Pajton, a koja ima svoju osnovu u scenariju filma Monti Pajton i Sveti Gral. Muziku su komponovali Džon Dupre i Erik Ajdl.

Uloge: Nikola Kojo, Jelena Jovičić, Nikola Đuričko, Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Srđan Timarov, Miroljub Turajlija i Ivan Marković.

Cene ulaznica: 1.000, 1.500 i 2.000 RSD. (danubeogradu.rs)