Izdvajamo
Naslovna » BG servis » Nova stabla u centru grada
Skica - kod "Crvenog petla"
Skica - kod "Crvenog petla"

Nova stabla u centru grada

Projekat pešačke zone u centru grada, preciznicije u delu Ulice cara Lazara, predvideo je zatvaranje ulice za saobraćaj i formiranje trga kod „Crvenog petla“ sa česmom koji je bogat zelenilom.

Projekat je prilagođen kompletnom postojećem fondu drveća kod kafane „Crveni petao“, uz dodavanje novog oko česme, saopšteno je iz kabineta glavnog urbaniste grada Beograda. Oko postojećeg drveća formirane su zelene površine.

Bolesno stablo u centru grada

Po njegovim rečima, u Ulici Vuka Karadžića, gde nije bilo nijednog drveta, već je posađeno 14 stabala ukrasne kruške, posebno biranih velikih sadnica, a za 2016. godinu planirano je uređenje Obilićevog venca do Ulice carice Milice sa uvođenjem duplog drvoreda i čak 50 novih stabala i novim zelenim površinama umesto sadašnjeg asfalta i betona.

– „Zelenilo – Beograd“ i „Beograd-put“, zajedno sa „Beogradskim vodovodom i kanalizacijom“ i ostalim preduzećima, ubrzano rade na uređenju prostora trga kod „Crvenog petla“, upravo zbog zahteva da se ove jeseni obavi sadnja, kako bi drveće od proleća olistalo i procvetalo – rekao je Folić. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.