Naslovna » Izlasci » Novogodišnji program u Beogradu
novogodišnji program

Novogodišnji program u Beogradu

Ispred Narodne skupštine, od 29. decembra do 1. januara, biće organizovan novogodišnji program u okviru manifestacije Beogradska zima.

U utorak, 29. decembra, nastupiće Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi , dan kasnije Van Gogh, a 31. decembra Stiven Sigal sa svojim bluz bendom. Svake večeri od 29. decembra do 1. januara nastupiće još neki u Srbiji poznati izvođači narodne i turbo folk muzike što će, po mišljenju gradske vlasti, privući veliki broj turista iz regiona.

Manifestacija Beogradska zima počela je 5. decembra otvaranjem Trga otvorenog srca, a sutra će biti otvoren Trg bajki na Trgu ispred UK „Vuk Stefanović Karadžić“ i Opštine Zvezdara. Od sutra do 15. januara svakodnevno će biti organizovano čitanje srpskih narodnih bajki.

Beogradski novogodišnji festival će biti otvoren 18. decembra na Beogradskom sajmu, a trajaće do 30. decembra, sa svakodnevnim programom od 11.00 do 20.00, a koncerti će trajati i duže.

Na Trgu Nikole Pašića će 22. decembra biti otvoreno klizalište, a ono će tu biti postavljeno do kraja februara, a možda i duže, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Trka Deda Mrazova, lomljenje česnice…

Trka Deda Mrazova će biti organizovana 27. decembra. Na Trgu republike će biti organizovani događaji za najmlađe, 1. januara će nastupiti Pinkove zvezdice, biće i tradicionalna Ulica otvorenog srca, u koju će biti uključena i Skadarlija.

Na Trgu republike na Božić, 7. janura, biće tradicionalno lomljenje česnice, a niz dešavanja završavamo 13. januara dočekom pravoslavne Nove godine, gde će ispred Starog dvora biti organizovan celodnevnei događaj za najmlađe.

Beogradska zima - novogodišnji program

Beogradskoj zimi priključila se Savska promenada, a događaji će trajati do 10. januara. Tramvaj kulture će voziti od sutra do kraja februara i u njemu će biti prezentovan program ove manifestacije.

Manifestaciju Beogradska zima organizuju Centar beogradskih festivala, Turistička organizacija Beograda, Beogradski sajam, „Beokom”, Beogradska kulturna mreža, Dečji kulturni centar, kao i gradski sekretarijati za privredu, kulturu, saobraćaj, sport i omladinu, obrazovanje i dečju zaštitu i socijalnu zaštitu.

JP „Javno osvetljenje“ je ove godine prvi put osvetlilo više od 15 lokacija, što je ukupno 46 lokacija koje su okićenje dekorativnom rasvetom, a sva ostala gradska preduzeća su iz svojih delatnosti doprinela da grad bude pripremljen za proslavu novogodišnjih i božićnih praznika.

Dečji program na Sajmu

Na Beogradskom sajmu nastupiće Minja Subota, Manda, Boda Ninković, Dubravko Jovanović, a to su samo neki od bardova našeg glumišta kada su deca u pitanju. Radnim danima su predstave za decu od 11.15, a deca iz beogradskih vrtića organizovano će dolaziti besplatno na predstave.

Radnim danima će od 18.00 biti organizovan muzičko-scenski program, a biće i edukacija iz oblasti ekologije i bezbednosti dece u saobraćaju. Otvaranje je 18. decembra u 16.00.

Najveće gradsko klizalište će se nalaziti na Beogradskom sajmu, kao i brojni dečji programi u organizaciji Dečjeg kulturnog centra. U Hali 4 će 13 dana biti organizovani različiti koncerti od 15.00 do 23.00. Ulaz na sve događaje biće besplatan. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.