Naslovna » Izlasci » Akcije » Osmeh na dar – deseta Nova godina
Osmeh na dar

Osmeh na dar – deseta Nova godina

Prva studentska humanitarna fondacija Osmeh na dar već deset godina zaredom organizuje novogodišnju humanitarnu akciju.

Prikupljaju se igračke, slatkiši, školski pribor, ali i novac za ugroženu decu širom Srbije. Osmehovci svake godine osim ove, organizuju i uskršnju akciju, kao i veliki broj humanitarnih turnira sa istim ciljem – da izmame osmehe na dečjim licima.

Akcija će trajati do 25. decembra, kada će svi građani dobre volje imati prilike da daju svoj doprinos na štandovima fondacije u periodu od 10.00 do 16.00. Akciju podržava beogradski Univerzitet, sa naročitim naglaskom na Pravni fakultet, odakle je čitava fondacija iznikla još 2005. godine, zatim Fakultet političkih nauka, Filološki, Farmaceutski, ali i mnogi drugi fakulteti širom zemlje. Takođe, omladina iz Hrvatske svake godine šalje donacije u obliku novogodišnjih paketića za ugroženu decu sa područja Srbije.

„Svi koji žele mogu da se uključe doniranjem slatkiša, grickalica, školskog pribora na nekim od naših štandova na fakultetima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i ulepšaju praznike mališanima na Kosovu i Metohiji i širom zemlje“, istakao je Andrija Tašmanović, koordinator akcije.

Osmeh na dar

Potrebno malo da bi se pomoglo mnogo

Kako težište fondacije čine studenti, kao i drugi mladi ljudi, energija, kooperativnost i osmeh, ne izostaju od akcije do akcije, godinama.

Volonterskim radom, ovi mladi ljudi daju primer svojim vršnjacima, ali i starijim sugrađanima kako je malo potrebno da bi se pomoglo onima kojima je to najpotrebnije. Nova godina je samo jedan od praznika i dan u godini koji minimalnim radom i zajedničkim zalaganjem može postati lepši malcima.

Kako svake godine nedostaje školskog pribora, iz organizacije apeluju na građane da se pažna usredsredi više na ovaj vid donacija.

„Takođe, građani mogu da pomognu i novčano, uplatom novčane svote na račun naše fondacije koji se nalazi na našem zvaničnom sajtu“, napominje Ivana Banduka, koordinator medija tima fondacije.

Ono što je bitno napomenuti jeste činjenica da se novčane donacije ne mogu prilagati u vidu keša, već isključivo preko računa.

„Potražite naš najbliži štand i doniranjem u okviru sopstvenih mogućnosti budite deo tima koji se brine da se makar u novogodišnjoj noći osmesi nađu na licima naših najmlađih“, poručuju Osmehovci. (danubeogradu.rs; Katarina Tomović)