Naslovna » Izlasci » Pozorište » Predstava „Edit“ posvećena francuskoj divi
Edit Pjaf
Edit Pjaf

Predstava „Edit“ posvećena francuskoj divi

Povodom 100 godina od rođenja Edit Pjaf, 19. decembra od 20.00, publika će imati priliku da uživa u jedinstvenom događaju posvećenom francuskoj divi u Mikser House-u.

Događaj će obuhvatiti predstavu „Edit“ i koncert Mikser Big Band-a uz podršku glumica Anđele Jovanović i Milice Janketić koje će pevati francuske šansone.

Ulaznice za događaj nabavite na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 500 RSD. Cena će na ulazu biti 700 RSD.

Inspiracija i pariski mit

„Teško je živeti dva života u jednom“, poverava se Edit Pjaf u tekstu mlade i talentovane spisateljice Sare Radojković.

U toj rečenici sažeto je nadljudsko životno iskustvo mrvice koja je nosila cipele broj 34. U njenim prodornim i sveobuzimajućim pesmama prepoznajemo kaldrmu pariskih ulica i duh varijetea iz tridesetih godina, kao i veličanstvenost mjuzik holova koji su okupljali elitu u svojim gledalištima.

Prijateljica Žana Koktoa, kuma Marlene Ditrih, mentorka Šarla Aznavura i Iva Montana, inspiracija za čitavu jednu epohu, Edit Pjaf je postala pariski mit tako što je ostala verna ulici i karnevalu, kako u svojim pesmama, tako i u ličnom doživljaju života.

Volela je strasno i bez rezerve, a plenila svojom jednostavnošću, setnom čežnjom i slobodom da bude samo svoja, i na marginama društva i pod svetlom reflektora.

Baš kao što je Sveta Tereza, Editina duhovna zaštitnica, rekla: „U životu nisu bitna velika dela, već velika ljubav“.

Rediteljka: Ana Popović. Autorka teksta: Sara Radojković. Kompozitor i pijanista: Jug Konstantin Marković. Producentkinja: Tamara Kojić. Edit: Milena Živanović