Naslovna » BG svaštara » Promocije » Predstavljamo vina Experiment
Vina Experiment - Podrum Čokot

Predstavljamo vina Experiment

Vina Experiment nastaju u selu Starci, nedaleko od Aleksandrovca, preciznije u podrumu Čokot.

Ovu vinariju osnovao je 2011. Radovan Đorđević, koji samo nekoliko godina kasnije proizvodi oko 8.000 litara vina godišnje.

Na oko dva hektara vinograda, na župskim poljima, gaje se samo autohtone sorte grožđa: prokupac i tamjanika.

U ponudi podruma Čokot su tri vrste vina: Prokupac, Tamjanika i PS (roze).

Vina Experiment - Podrum Čokot

Vina Experiment

Experiment - ProkupacOd sorte grožđa prokupac proizvodi se Experiment Prokupac. Odlikuje se intenzivno crvenom bojom, skladnim i diskretnim začinskim mirisom koji je prožet mirisnim tonovima hrastovine.

… Jako lepo se otvara nudeći još više uz upečatljivu završnicu koja vibrira notama šumskih bobica sa biberasto začinskim ehoom. Na kraju, energija je nešto čime ovo vino najviše zrači. (vinosrbija.com)

Cena: 13,90 €

Experiment - PS, roseRoze vino proizvedeno od sorti grožđa prokupac i smederevka zove se Experiment PS. Ima upadljivu crvenu boju, veoma je pitko, sa mirisima poljskog cveća i jagodastog voća, sveže, lepršavo, sa naglašenim kiselinama.

… Rose, proizveden od 70% prokupca i 30% smederevke dobro se slaže uz salate, bela mesa i laganija jela. (podrum.org)

Cena: 10 €

Experiment - TamjanikaExperiment Tamjanika je belo vino proizvedeno od istoimene sorte grožđa. Ovo je vino sa intenzivnim muskatnim mirisom, zelenkasto-žućkaste boje, sveže, lepršavo, sa dobro izbalansiranim kiselinama.

… Nenaparfemisana, krhka, nežna i baš slabašnog tela, tamjanika ima sve sortne karakteristike, a posebno je krase raskošne kiseline. Ovo je jedna baš hrabra tamjanika. (vinovnik.rs)

Cena: 11 €

Vina Experiment možete poručiti preko podrumcokot@gmail.com.