Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Premijera: Šerlok specijal za Novu godinu
Pickbox: Šerlok specijal
© Hartswood Films 2015. Sherlock is produced by Hartswood Films Ltd and distributed by BBC Worldwide Ltd.

Premijera: Šerlok specijal za Novu godinu

Samo na internet televiziji Pickbox za Novu godinu imaćete mogućnost da pogledate Šerlok specijal, što će biti i regionalna premijera.

Srećnu 1895. želi vam Šerlok!

Puno zdravlja, sreće, ljubavi, a neka se pri ruci nađe i jedno ubistvo! Tako bi glasila novogodišnja čestitka najpoznatijeg detektiva na svetu – Šerloka Holmsa. Harizmatični detektiv kog glumi sve popularniji Benedikt Kamberbač, posle dve godine se vraća na ekrane i vodi nas na uzbudljivo putovanje u viktorijansku Englesku.

Novogodišnji specijal doživeće svoju svetsku premijeru 1. januara 2016. godine, a kod nas ćemo ga u isto vreme pratiti na pickbox.rs.

Pickbox: Šerlok specijal
© Hartswood Films 2015. Sherlock is produced by Hartswood Films Ltd and distributed by BBC Worldwide Ltd.

Šerlokov globalni uspeh

– Nismo se tome nadali ni u najluđim snovima. Nadali smo se da će biti dobro prihvaćena i popularna kod gledalaca kao što je kod nas. Uživali smo dok smo je snimali i veoma smo ponosni na nju, ali osim toga, ne možemo da kontrolišemo kako će je ljudi prihvatiti, tako da je reakcija bila odlična – rekao je Martin Frimen koji glumi Džona Votsona, komentarišući popularnost serije.

Avantura britanskog detektiva Šerloka našla je svoje fanove od Berlina do Pekinga, zbog čega je serija o modernom Šerloku postala globalni fenomen. Šerlok je osvojio sedam EMI-ja i 12 BAFTA nagrada i jedna je od najgledanijih BBC-jevih drama u poslednjih deset godina. Samo u Kini prati ga 90 miliona obožavalaca.

Benedikt Kamberbač osvojio je i publiku i kritiku

Nagrađivanom Benediktu Kamberbaču neverovatno je dobro legla uloga modernog Šerloka Holmsa, a odlično su ga prihvatili i najveći fanovi starijih filmova i Dojlovih priča o najpoznatijem detektivu.

– Voleo bih da imam Šerlokovu koncentraciju, koja ide s manama i teško je do nje doći. Kod njega volim to što je heroj i idol za ljude koji su drugačiji. Voleo bih da imam njegovu volju i njegovo pamćenje – istakao je Benedikt govoreći o Šerlokovim vrlinama.

Pickbox: Šerlok specijal
© Hartswood Films 2015. Sherlock is produced by Hartswood Films Ltd and distributed by BBC Worldwide Ltd.

Šerlok i Moli – prvi Šerlok sa ženskim likovima

Zanimljivu Moli Huper glumi britanska glumica, spistateljica i novinarka Luiz Brili. Lik Moli se inače ne pojavljuje u originalnim knjigama Artura Konana Dojla, ali Liuz je toliko oduševila publiku i producente serije, da je veoma brzo postala deo stalne glumačke postave.

– Oduševljava me što publika može da bude toliko moćna. Ostali glumci su oduševljeni, a fanovi se osećaju još više uključeni u sve, jer znaju da smo mi tu zahvaljujući njima – rekla je Brili.

Šerlok se vraća svojim korenima

U božićnom specijalu, Šerlok se vraća u svoje originalno okruženje, u viktorijansko doba. U novogodišnjoj epizodi putujemo u 1895. godinu, u svet parnih vozova, kočija, gospode koja nosi frakove i klanja se damama na ulici.

Šerlok i Votson će morati da uđu u trag morbidnoj nevesti koja je počinila samoubistvo, a sada kao duh šeta ulicama i žudi za osvetom.

Ovog puta će detektivski duo imati posla s osobom koja se nalazi s one strane groba, a sve je pomešano sa šerlokovskim humorom na koji smo navikli.

Ne propustite, 1. januara od 22.00 samo na Pickboxu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.