Naslovna » Izlasci » Shopping » Superioran u svim dimenzijama – iPad Pro!
Apple - iPad Pro

Superioran u svim dimenzijama – iPad Pro!

Već sa lansiranjem iPad Air tableta počele su da kruže glasine da Apple uveliko priprema veliki, takozvani Pro tablet koji je (kako su se stvari kasnije odvijle) svetlost dana ugledao u septembru tekuće godine kada su se pojavili i novi iPhone 6s i iPhone 6s Plus telefoni.

Reč je o tablet računaru koji je daleko ispred konkurencije u svakom pogledu, s posebnim akcentom na krajnje grafičke performanse koje su došle kao posledica izuzetno moćnog grafičkog podisistema.

Da bude jasnije, iPad Pro je prvenstveno tablet kreiran za crtače, grafičare, dizajnere i arhitekte, pa tek onda za pasionirane ljubitelje multimedije visoke definicije i gejmere.Promo

U zavisnosti od potreba on može biti i odličan poslovnim tablet računar, a može i kompletno da zameni notebook jer je lagan ii ma mogućnost dodavanja fizičke tastature. Hajde da zajedno pogledamo koje su to sve prednosti iPad Pro računara i šta to on konkretno nudi svojim kupcima.

Vrhunska i baterija

Ako se malo bolje posmatraju stvari iPad Pro vizuelno podseća na uvećani iPad Air 2 tablet. Njegovo kućište ima debljinu od svega 6.9 mm i kompletno je napravljeno od jednog komada aluminijuma, dok mu je težina 713 grama što je obzirom na dijagonalu njegovog ekrana od 12.9 inča gotovo neverovatno.

Osnovu ovog tableta čini 64-bitini (dvojezgarni) A9X procesor kome u radu pomaže M9 koprocesor čija je prvenstvena namena koordinacija ugrađenih senzora. Grafika je integrisana u sam A9X procesor i značajno je bolja od onih koji se nalaze u ostalim iPad tabletima što se lako može učiti kada se krene u neko zahtevnije crtanje ili ozbiljniju obradu grafike.

Od ostalih hardverskih karakteristika posebno se izdvajaju odlične žične i bežične konekcije, kao i vrhunska baterija kojoj autonomija ide do odličnih 10 radnih časova i to sa aktivnom WiFi konekcijom.

Glavni adut – ekran

Naravno, glavni adut iPad Pro tableta je njegov Retina ekran velike dijagonele (12.9 inča – već smo pomenuli) i ogromne radne rezolucije (2732×2048 dpi, pri 264 ppi) koji donosi besprekornu reprodukciju boja i izuzetnu detaljnost, što je već poznato vlasnicima MacBook Pro Retina računara i iPhone telefona.

U konkretnom slučaju Retina ekran je prilagođen i finom, tj. preciznom crtanju i u kombinaciji sa Apple-ovom olovkom za crtanje dizajnerima omogućava formiranje najneverovatnijih oblika i linija. Retina ekran je u slučaju iPad Pro tableta koncipiran tako i da prepoznaje dubinu i snagu pritiska olovke za crtanje čime je iscrtavanje složenijih oblika mnogo realističnije.

Pozadinsko osvetljenja Retina ekrana na iPad Pro tabletu je njegovo veliko plus jer je naprednog LED tipa, a mi posebno skrećemo pažnju i na činjenicu da Retina displej nije podložan ogrebotinama i habanju.

Apple - iPad Pro

A sada da pređemo na konkretne dobiti – što se tiče brzine rada sa iPad Pro tabletom on je za nekih 20% brži poređeno sa iPad Air 2 tabletom i bar za 40% grafički superiorniji u odnosu na isti.

To u praksi znači da se aplikacije mnogo brže startuju, kao i da je rad u istim fluidniji i dinamičniji. Grafički elementi zbog boljeg grafičkog podsistema izgledaju prirodnije, a i samo crtanje je lekše i preciznije.

Snaga grafike na iPad Pro tabletu posebno može da se vidi (tj. posebno dolazi do izražaja) kod obrade 3D objekata ili crtanja složenijih građevinskih elemenata, ali i u radu sa kompleksnijom multimedijom i grafikom za iOS igrice. U biti iPad Pro je definitivno trenutno najbrži i grafički najsuperiorniji tablet na tržištu.

Dovoljno gigabajta

Na kraju priče o iPad Pro tabletu ostaje još da kažemo kako je isti dostupan u kapacitetima od 32 GB i 128 GB, kao i u Space Gray, Silver i Gold izdanjima.

Model od 128 GB je moguće naručiti i u Cellular varijanti, a sva rešenja dolaze sa poslednjom generacijom iOS platforme (iOS 9). Na nas lično iPad Pro je ostavio veoma snažan utisak pogotovo kada je reč o crtanju i uživanju u multimediji. Autonomija beterije mu je odlična, kao i finalna izrada.

Nekoliko nedostataka ima od kojih je nama lično zasmetala nemogućnost proširenja memorijskog prostora preko memorijskih kartica, kao i poprilično visoka cena.

Sa druge strane kupci ovog uređaja dobijaju apsolutno najbrži i grafički najsuperiorniji tablet na svetu koji uz sve to izgleda i mnogo moćno! A to se uvek dodatno plaćalo, zar ne!?

Cena (sa PDV-om): od 120.690 RSD
Kontakt: WinWin