Naslovna » Izlasci » Muzika » The Belgrade Dixieland Orchestra 12. 12. u Sava centru
The Belgrade Dixieland Orchestra, 12. Novogodišnji koncert u Sava centru
The Belgrade Dixieland Orchestra, 12. Novogodišnji koncert u Sava centru

The Belgrade Dixieland Orchestra 12. 12. u Sava centru

Jazz klub Sava centra i ove godine je domaćin tradicionalnog svečanog novogodišnjeg koncerta The Belgrade Dixieland Orchestra, koji počinje u 20 časova, u subotu 12. decembra.

Za The Belgrade Dixieland Orchestra ovaj nastup ima poseban značaj.

Orkestar na svom 12. uzastopnom novogodišnjem nastupu obeležava petnaest godina rada i promoviše zvanično novi, šesti po redu CD pod nazivom „All that Jass“ izdat povodom jubileja. Više detalja otkriva umetnički rukovodilac orkestra, Vladimir Racković:

Šest CD izdanja za deceniju i po egzistiranja na maloj i krhkoj srpskoj Jazz sceni je u neku ruku pravi podvig. Ovo diskografsko izdanje „All that Jass“ je novi diskografski pomak u našoj karijeri: dizajnerski, ono ne predstavlja „CD sa knjižicom“ već „Knjižicu sa pratećim CD-om“!!! Punih dvadeset strana teksta precizno vode slušaoca kroz istorijat Jazza i pomažu da se što bolje sagleda 12 veoma pažljivo odabranih muzičkih primera koji predstavljaju sam osvit jedne nove muzike, nekada poznatije kao JASS, a tek kasnije nazvane – Jazz.

Inače, ovi nastupi u SC evo već punu deceniju i po predstavljaju svojevrstan tradicionalni umetnički ukras našeg glavnog grada. I to ćemo, zbog ovako divne i verne publike, nastaviti još dugo!

Spektakl će, kao i uvek, upotpunjavati fantastična plesna trupa „The Dixie Dance Show“, koja ovaj koncert čini jedinstvenim na jazz sceni u Evropi!

Dixieland kao opredeljenje

The Belgrade Dixieland Orchestra, osnovan 2001. godine, danas je jedini aktivni dixieland orkestar na prostorima bivše Jugoslavije. Opredeljenje za tradicionalni džez čini ga jedinstvenim, a na stotine uspešnih nastupa u zemlji i inostranstvu dostojnim reprezentom najviših dometa beogradske muzičke scene.

Kako tradicija i značaj jubileja nalažu, u subotu će proslavi prisustvovati mnoge visoke zvanice i veliki broj ambasadora i drugih diplomatskih predstavnika.

Ovogodišnji rođendanski koncert zagonetnog zvaničnog naziva najava je bogate domaće i posebno internacionalne koncertne 2016. godine, u kojoj će orkestar predstavljati umetnost Beograda na većem broju međunarodnih jazz festivala širom Evrope.

Ulaznice se prodaju na blagajni Sava centra, po ceni od 700 dinara.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.