Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Violinista Nemanja Belej u Guarneriusu
Violinista Nemanja Belej

Violinista Nemanja Belej u Guarneriusu

U subotu, 12. decembra od 20.00, u Centru lepih umetnosti Guarnerius nastupiće violinista Nemanja Belej.

Ovo će biti novi nastup u tradicionalnoj seriji koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“, koja je posvećena promociji najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Jedan od najnagrađivanijih mladih violinista, Nemanja Belej, sviraće uz pratnju sjajnog pijaniste Andrije Mamutovića, dela Betovena, Paganinija, Franka i Isaja.Za dž

Ulaz je slobodan.

Najbolji student

Nemanja Belej je rođen 1993. godine u Nišu. Violinu svira оd svoje šeste godine. Nižu muzičku školu je završio u Nišu. Srednju Muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu – Beograd, u odeljenju za talente.

Osnovne akademske studije završio je na FMU Beograd, školske 2014/2015. godine, u klasi redovnog prof. Maje Jokanović. Sada je student master studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Marije Jokanović.

Učesnik je brojnih međunarodnih i republičkih takmičenja i festivala na kojima osvaja prve nagrade. Školske 2013/2014, kao i školske 2014/2015. godine proglašen je za najboljeg studenta gudačkog odseka na FMU Beograd i dobitnik je Žeželjeve nagrade. (danubeogradu.rs)