Naslovna » Izlasci » Akcije » Zimski raspust: Besplatni programi za učenike
Zimski raspust: Besplatni programi

Zimski raspust: Besplatni programi za učenike

Tradicionalno, za zimski raspust pripremljeni su besplatni programi za učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Sekretarijat za sport i omladinu realizovaće veliki broj raznovrsnih programa u saradnji sa ustanovama kulture i udruženjima.

U realizaciji ovih programi za mlade učestvovaće osam ustanova kulture, 18 udruženja, kao i Regionalni centar za talente iz prirodnih i tehničkih nauka „Beograd 1“ i „Beograd 2“. Projekti su besplatni i namenjeni mladima do 19 godina.

Zainteresovane očekuju besplatne škole plivanja, klizanja, borilački sportovi, igre sa loptom, mačevanje, streličarstvo, zimski kampovi…

Za dž

Otkrijte talenat, znanje, veštinu

Gradski sekretar za sport i omladinu istakao je da su programi ravnomerno zastupljeni na svih 17 opština na teritoriji grada Beograda, a Sekretarijat za sport i omladinu sufinansira 43 programa u oblasti omladinskog sektora za vreme zimskog raspusta.

– Osnovni kriterijumi pri izboru programa bili su pre svega kvalitet programa, dosadašnje reference organizatora, stručnost mentora, kao i predviđen broj polaznika. Cilj nam je da svaki polaznik programa otkrije i podstakne svoje talente, znanja i veštine. Trudili smo se da programi budu zanimljivi mladima, kako bi kvalitetno proveli svoje slobodno vreme. U ponudi je veliki broj likovnih i muzičkih radionica, radionica pozorišta, ikonopisa, kreativnih radionica stripa, kao i kreativna radionica grafike. Pored kreativnog dela, svi programi imaju i edukativan karakter, pa tako polaznici mogu da nauče kako se izrađuju prirodna sredstva za higijenu ili nešto više o starim zanatima. Za sve ljubitelje fotografije u ponudi su škole digitalne fotografije. U svim programima se pre svega neguju načela humanosti, prijateljstva i promovišu prave vrednosti kod mladih. Polaznici će u radionicama razvijati kreativnost, a u isto vreme obučiti se za praktičan rad – rekao je gradski sekretar Slavko Gak.

On je dodao da se zainteresovani učenici prijave organizatoru pre početka programa, jer je broj mesta ograničen. (Beoinfo)

»»» Besplatni programi – klubovi

»»» Besplatni programi – sportski centri