Naslovna » Izlasci » Film » Art bioskop: Autor u gostima – Evelina Kosta
Evelina Kosta: Sve dalje i dalje

Art bioskop: Autor u gostima – Evelina Kosta

U okviru ciklusa „Autor u gostima“ u Art bioskopu Kolarac, 26. januara od 20.30, Evelina Kosta predstaviće svoja tri filma.

Ciklus je pokrenut da bi se beogradska publika podrobnije upoznala sa radom domaćih, ali i inostranih autora.

Do sad su se predstavili Goran Radovanović, Sonja Blagojević i Milutin Petrović, a danas je u Kolarcu prva autorka iz Brazila, Evelina Kosta. Ona će predstaviti svoja dva kratka i jedan igrani film – „Sve dalje i dalje“.

Program je realizovan u saradnji sa pozorišnom grupom Dah Teatar i Kolarac Take Over.

Cena ulaznice je 250 RSD.

Evelina Kosta i lepota kadrova

Brazilka Evelina Kosta je filmska rediteljka, scenaristkinja i scenografkinja. Diplomirala novinarstvo i specijalizovala filmsku i TV produkciju na poslovnoj školi FGV u Rio De Žaneiru, 2005. godine.

S prvim kratkim filmom „Svaki drugi dan“ dobila je nagradu na 2. Festivalu ljudskih prava u Sao Paolu. Film je učestvovao na mnogobrojim festivalima širom sveta. Pre dve godine snimila je svoj prvi dugometražni film „Sve dalje i dalje“.

To nije film radnje. Snaga izraza dolazi iz lepote kadrova. U filmu nema klasične priče. Ovo je kontemplativni film u kome glavna junakinja hekla i čeka svog Žoaoa. Propadanje okoline čini paralelu sa propadanjem glavne junakinje.

Film je sniman bez korišćenja bilo kakvih efekata, uz posebnu brigu da se priroda ne narušava korišćenjem teških vozila ili posebne tehnike. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.