Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Blue Flower predstavlja muziku muzike Šrija Činmoja

Blue Flower predstavlja muziku muzike Šrija Činmoja

U Mikser House-u, 15. februara od 20.00, gostovaće vokalno-instrumentalni sastav Blue Flower.

Grupa devojaka iz Slovenije, Makedonije, Austrije i Srbije već 17 godina posvećena je isključivo izvođenju muzike Šrija Činmoja.

Kompozitor Šri Činmoj (1931-2007) svetski je priznat duhovni učitelj, svestrani umetnik, muzičar i sportista. Čitav svoj život posvetio je širenju mira, ljubavi i jedinstva među ljudima, a posebno mesto u njegovom stvaralaštvu zauzima muzika, koju je smatrao univerzalnim jezikom.

„Muzika nas održava u životu… Naša unutrašnja muzika nam ne dopušta da stvaramo nesklad… Unutrašnja muzika nas uvek inspiriše da uradimo nešto dobro za čovečanstvo. Naša unutrašnja muzika je oblik molitve i meditacije“, govorio je Šri Činmoj. Oni je susretima sa brojnim čuvenim stvaraocima od Leonarda Bernštajna, Pabla Kazalsa, Jehudija Menjuhina, Ravija Šankara, Stefana Milenkovića do Džona Meklaflina i Stinga, samo potvrdio koliki značaj je pridavao ulozi muzike u savremenom svetu.

Grupa Blue Flower je dosad nastupala na brojnim samostalnim koncertima u zemlji i inostranstvu kao i u sklopu velikih koncerata Songs of the Soul u Njujorku i širom Evrope.

Do sada je objavljeno četiri albuma: „O Beauty-Infinity“ (2005), „Blossoming“ (2007), „Petals of my Dreaming Heart“ (2009) i „In Ecstasy-Sea“ (2013).

U svom izvođenju ova grupa osim glasova koristi i klavijature, akustičnu gitaru, metalofon, violončelo, indijski harmonijum, srpsku frulu i bubanj, a ovom prilikom će nastupiti u svom užem sastavu, sa većinom osnovnih instrumenata koje koriste na koncertima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.