Naslovna » Izlasci » Film » Čileanski film „Klub“ u bioskopima
Klub

Čileanski film „Klub“ u bioskopima

Od danas na repertoarima domaćih bioskopa biće i čileanski film „Klub“.

Savetnika za krizne situacije katoličke crkve šalju u jedan mali grad na čileanskoj obali, u kome žive izopšteni sveštenici i kaluđerice osumnjičeni za razna kriminalna dela, od zloupotrebe dece do trgovine novorođenčadi nevenčanih majki.

Sklonjeni od očiju javnosti, ta čudna ekipa kao da živi u predsoblju pakla koga je nesumnjivo i zaslužila, sve dok jedan čudni incident ne uzburka duhove.

Višestruko nagrađivana drama sa elementima crne komedije jednog od vodećih latinoameričkih autora, Pabla Larena, našoj publici poznatog po filmovima „Toni Manero“ i „Ne“. (danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: El Club / Klub. Država i godina proizvodnje: Čile, 2015. Žanr: drama, komedija. Dužina trajanja: 98 minuta. Reditelj: Pablo Laren. Scenario: Pablo Loren, Giljermo Kalderon, Daniel Vilalobos. Uloge: Roberto Farias, Antonia Zegers, Alfredo Kastro, Alehandro Goic. Festivali i nagrade: Srebrni medved za najbolji film u Berlinu 2015, nominacija za Zlatni globus, nagrada za najbolju režiju Srebrni Hugo u Čikagu, nagrada za najboljeg glumca na festivalu Mar del Plata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.