Naslovna » Izlasci » DKCB: Kuba – zemlja salse
Kuba

DKCB: Kuba – zemlja salse

Zabavno-edukativni program „Kuba – zemlja salse“ biće organizovan u Dečjem kulturnom centru Beograd u četvrtak, 21. januara od 14.00.

U Takovskoj 8 o svom ličnom iskustvu na Kubi, plesu i drugarstvu sa Kubancima, sa decom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta razgovaraće mr Snežana Obradović, svetska putnica. Ona dugo godina živi u inostranstvu i zbog prirode svog posla često putuje i upoznaje zemlje svih kontinenata.Za dž

– Dok smo svedoci procesa sve učestalije globalizacije, koja je obuhvatila i turizam, a time ujedno i većinu svetskih turističkih destinacija, Kuba je, kao ostrvo-zemlja, jedna od retkih koja je uspešno sačuvala svoju jedinstvenost. Pomenuta jedinstvenost se, pre svega, ogleda u ljudima; u osmesima koji se dele poznatima i strancima; u čari uživanja u životu i onda kada se jedva ima za par cipela, ali i bez njih se igra, a i svira i peva – na ulici, po kućama, u klubovima, na plažama… Priroda, zanosne plaže, čuveni duvan, rum i kafa, arhitektura i automobili oldtajmeri svakako jesu ono što Kubu odlikuje, ali ono što je drži u životu i od nje stvara utisak pravog filma jesu njeni ljudi i njihov duh. Kuba je zemlja kontradiktornosti, puna iznenađenja od trenutka kada se na nju kroči. Na Kubu treba doći bez ikakvih predrasuda, jer će one, zasigurno, biti srušene – istakla je mr Snežana Obradović.

Autentični program „Kuba – zemlja salse“ biće osvežen zvucima i koracima ovog plesa, a na kraju će biti organizovan mini kviz sa prigodnim nagradama. Plesnu tačku će izvesti bračni par Huan De Dios Gala i Bojana Vasović.

Organizatori su DKCB, Društvo srpsko-kubanskog prijateljstva i Ambasada Kube.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

Kuba