Naslovna » Izlasci » Film » Dobri dinosaurus: Premijera u Delti, 10. januara
Dobri dinosaurus

Dobri dinosaurus: Premijera u Delti, 10. januara

Premijera sinhronizovanog 3D animiranog filma „Dobri dinosaurus“ biće održana u nedelju, 10. januara od 17.30, u bioskopu Cineplexx Delta City.

Karte za premijernu projekciju ove animirane avanture su u prodaji.

Od 7. januara, film će se pretpremijerno prikazivati u odabranim bioskopima (Cineplexx Ušće SC, Cineplexx Delta City, Tuckwood Cineplex, Roda Cineplex i Dvorana Doma sindikata kao i u nekim srpskim i crnogorskim gradovima). Od 14. januara, „Dobri dinosaurus“ stiže na redovne repertoare svih bioskopa, a biće dostupan u 2D i 3D tehnici.

Ovo je topla i emotivna priča koja će zasigurno zagrejati srca male i velike publike ove zime. Prijateljstvo koje se razvije između dva glavna junaka, dinosaurusa Arla i dečaka Pege, pobediće sve strahove. Ne propustite da vidite na velikom platnu vrhunsku animaciju i prelepe pejzaže koje vam donosi studio Dizni Piksar.

Film je sinhronizovan na srpski jezik, a reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke.

Glasove glavnim likovima u filmu pozajmili su Stefan Kapičić, Voja Brajović, Dušica Novaković, Marko Vukomanović, Dragan Vujić, Jelisaveta Karadžić, Nikola Bulatović, Marko Marković, Rista Milutinović, Danijel Korša, Matija Stanković, Katarina Kovačević. Ekipa koja je učestvovavala u sinhronizaciji će prisustvovati premijeri u bioskopu Cineplexx Delta City.

Priča o dečaku i psu

Ove zime, studio Piksar vas vodi na epsko putovanje u svet dinosaurusa gde jedan apatosaurus po imenu Arlo pronalazi ljudskog prijatelja, dečaka Pegu. Dok bude putovao kroz nemilosrdne i misteriozne predele, Arlo će naučiti kako da se izbori sa svojim strahovima i otkriće za šta je stvarno sposoban.

„Od trenutka kad se Arlo rodio, on se plaši sveta“, kaže debitantski reditelj Piter Son, 15-godišnji radnik u Piksaru i diplomac CalArtsa. „On je živahan i odlučan, ima mnogo žara, kad govorimo o njegovoj želji da pomogne svojoj porodici. A otac mu je glavna podrška. Ali Arlo je uplašen. Strah ga parališe“.

„Pega je sušta suprotnost Arlu“, nastavlja Son. „On je uporan, hrabar, životinja u svakom smislu te reči. Ovo je priča o dečaku i psu, samo što je u našoj priči, dečak jedan dinosaurus, a pas jedan dečak“.

„‘Dobri dinosaurus’ je jedan od najemotivnijih filmova koje smo ikad snimili“, kaže izvršni producent Džon Laseter. „Veoma je duhovit i inteligentan, a kako se priča odvija, ispoljavaju se i duboke emocije. Zaljubljujete se u Pegu kao i u Arla. Njihova veza je toliko zanimljiva i jedinstvena – potpuno drugačija od svega što smo do sad radili. Ovo je veoma poseban film“. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i prevod na srpski: The Good Dinosaur / Dobri dinosaurus. Dužina trajanja filma: 101 minut. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: animirani, avantura. Glasovi u originalu: Lucas Neff, Neil Patrick Harris, Frances McDormand, John Lithgow. Reditelj: Peter Sohn.