Naslovna » Izlasci » Festivali » Dom omladine: Le PETit WCF Mrnjau Fest 2016.

Dom omladine: Le PETit WCF Mrnjau Fest 2016.

U subotu i nedelju, 9. i 10. januara od 10.00 do 18.00, biće održan Le PETit WCF Mrnjau Fest 2016. u Domu omladine Beograda.

WCF World Show je zvanična svetska izložba mačaka po World Cat Federation sistemu.

Cena ulaznice je 300 RSD.

Ovaj jedinstveni festival posvećen mačkama – Mrnjau Fest – slavi kreativnost, individualnost, dobru energiju, humani odnos i zajednički život sa životinjama.

Organizatori iz felinološkog društva Le PETit poručuju:
– Dođite da veselo mrnjaučemo, glasno predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, nešto da naučimo ali prvenstveno da se slatko zabavimo! Mačke nas uče individualnosti, poštovanju tuđeg integriteta i različitosti. Ko odraste sa mačkom kao drugarom u detinjstvu, kao Nikola Tesla na primer, razviće se u pozitivnu i humanu ličnost. Živele mace! Tanke, bucmaste, čupave, kratkodlake, ćelave, dugonoge, kratkonoge, crne, šarene… ma kakve god bile – mačke su najelegantnija bića u prirodi!

Mace šampioni

Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice koje će izložiti svoje mace šampione. Mace će se takmičiti za prestižna WCF (World Cat Federation) priznanja i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem javnog ocenjivanja, prezentacija i direktno od odgajivača.

Na Mrnjau Fest-u naći će se i neodoljive mace za udomljavanje. U kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćemo baš sve o macama – nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama. Na ovom festivalu predstaviće nam se i kreativci sa svojim maštovitim „šapotvorinama“ čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklonom.

Mrnjau Fest

Za one maštovite, radoznale posetioce svih uzrasta biće upriličene otvorene kreativne radionice. Posetioci će moći da naprave svoju uspomenu sa Mrnjau Fest-a, u nekoj od kreativnih tehnika i radionica: dekupaž, epoksi smola, Powertex…

Za najmlađe biće upriličena radionica za izradu krpenih lutkica. Decu na festivalu očekuje i specijalno iznenađenje: vešti prsti najbolje domaće „face painting“ umetnice pretvoriće dečja lica u tigrove, lavove ili mačke iz visokog društva – neka se ceo svet šareni u mačjim bojama! Lista dešavanja na festivalu nije konačna – biće tu još mnogo zabavnih iznenađenja.

Druga WCF međunarodna izložba mačaka u Beogradu

Glavni program festivala je zvanična svetska izložba mačaka po World Cat Federation sistemu – WCF World Show. Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama.

Pred kraj takmičarskog dana priređuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale je revija Best in Show. Felinološke sudije dolaze iz Nemačke. Sudijski tim čine predsednica i osnivač World Cat Federation Aneliz Hakman, generalni sekretar WCF Anderas Mebijus i gospođa Marion Meister.

Pored domaćih očekuju se i inostrani izlagači – iz Italije, Nemačke, Poljske, Grčke, Kipra, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Rusije, Belorusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije.

Organizatori su WCF (World Cat Federation), Felinološko društvo Le PETit WCF, Dom omladine Beograda, Kreativistika, Animacija Veverak. (danubeogradu.rs)