Naslovna » Izlasci » Film » „Džoj“ od 7. januara u bioskopima
Džoj

„Džoj“ od 7. januara u bioskopima

Drama inspirisana istinom pričom „Džoj“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 7. januara.

Film „Džoj“ prikaz je emotivnog, životnog putovanja Džoj Mangano (Dženifer Lorens), začetnici jedinstvenog matrijarhata i osnivačici firme koja proizvodi revolucionarne krpe za brisanje poda „Miracle Mops“.

Izdaja, prevara, gubitak nevinosti i ožiljci od ljubavi, podižu tenziju u izuzetno emotivnoj i ljudskoj komediji o upravljanju porodicom i poslom koji ne trpi greške.

Vođena vlastitom genijalnošću i željom za ostvarenjem životnoga sna, Džoj uspeva u svojoj nameri da postane žena koja transformiše vlastiti život, ali i život svoje porodice.

Kako pomiriti majčinstvo sa karijerom

Glumica Izabela Roselini, koja glumi bogatu udovicu u filmu „Džoj“ izjavila je:
– Svaki put kada gledamo film o ženi koja želi karijeru, uvek je upletena ili ljubav ili čovek, njen princ na belom konju, koji joj ostvaruje ciljeve. To u ovom filmu nije slučaj, ovde je prikazana žena koja je fokusirana na karijeru, žena na čelu porodice i poslovne imperije koja se suočava sa izazovima surovog američkog tržišta.

Roselini još dodaje da ovu priču vidi kao borbeni poklič za zaposlene majke:
– Najveći problem za žene je uvek bio kako pomiriti majčinstvo sa karijerom.

Ovo je već treća saradnja Dejvida O. Rasela sa Dženifer Lorens, ali prvi film u kojem je glavni protagonista žena. Za ulogu u filmu „I u dobru i u zlu“ (2011) Dženifer je osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu, a saradnja se nastavila i u filmu „Američka prevara“ (2013), kada je nominovana za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.

U ovom filmu je okružena sa nekoliko članova ekipe sa kojima Rasel rado sarađuje – Robertom de Nirom, Bredlijem Kuperom, Edgarom Ramirezom, Izabelom Roselini, Dijanom Led i Virdžinijom Medsen. Scenario je baziran na knjizi pod nazivom „Miracle Mops“. Kao i u prethodnim filmovima, Dejvid O. Rasel se bavi temom porodice, lojalnosti i ljubavi.

Film „Džoj“ je dobio dve nominacije za Zlatni Globus, uključujući nominacije za najbolji film i najbolju glavnu žensku ulogu. Kritičari ga opisuju kao priču o pravim ljudima sa kojima možete da se poistovetite. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov i naziv na srpskom: Joy / Džoj. Dužina trajanja filma: 124 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD, 2015. Žanr: drama. Uloge: Jennifer Lawrence, Dascha Polanco, Bradley Cooper, Robert De Niro, Isabella Rossellini. Reditelj: David O. Russell.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.