Naslovna » Izlasci » Film » Filmski festival u Roterdamu – i u Srbiji
Filmski festival u Roterdamu - i u Srbiji

Filmski festival u Roterdamu – i u Srbiji

Međunarodni filmski festival u Roterdamu (45. IFFR – International Film Festival Rotterdam) biće održan i u srpskim bioskopima Eurocinema (Subotica), Fontana (Beograd) i Kupina (Niš).

Od 29. do 31. januara biće prikazan deo programa – inovativni, interaktivni IFFR Live – u okviru kog će se održati simultano svetske premijere filmova u više od 45 evropskih gradova tokom trajanja Festivala u Roterdamu.

Revolucionarna platforma

Naša tri bioskopa deo su drugog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo.

IFFR Live je prvi ovakav program na planeti, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

Ono što ovu platformu čini revolucinarnom je da će publika u bioskopima biti u mogućnosti da posle premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Twittera (#livecinema).

Pored tri bioskopa iz Srbije, selekcija IFFR Live biće prikazana u dvoranama u Velikoj Britaniji, Španiji, Nemačkoj, Slovačkoj, Belgiji, Italiji, Sloveniji, Švajcarskoj, Luksemburgu, Letoniji, BiH, Bugarskoj i, naravno, Holandiji.

Program IFFR Live će u Srbiji biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.

Program će biti objavljen na našoj stranici „Bioskopski repertoari“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.