Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Ivan Ilić i S-Pack u Akademiji 28

Ivan Ilić i S-Pack u Akademiji 28

U subotu, 9. januara od 22.00, u Klubu Akademije 28 nastupiće Ivan Ilić i S-Pack iz Barselone.

Džez gitarista i kompozitor, Ivan Ilić, muzički aktivan poslednjih 20 godina, živi i aktivno stvara u Barseloni od 2004. godine.

U neke od značajnijih koncerata sa početka Ilićeve karijere, kada nastupa sa bendom Solid, sa kojim izdaje dva zapažena albuma, svakako spada nastup na Nišvil džez festivalu. 2002. godine, na šabačkom internacionalnom bluz i džez festivalu, pomenuti sastav koji Ilić osniva tri godine ranije, biva proglašen za najbolji mladi džez bend na ovim prostorima.Za dž

Posle završenih studija džeza na muzičkom „Konzervatorijumu Liceu“ u Barseloni, Ilić otpočinje saradnju sa brojnim muzičarima, nastupajući širom Evrope. Godine 2011. objavljuje album „Platonic“, promovišući ga na domaćim festivalima (Nišvil, North City Jazz and Blues festival, Kosovska Mitrovica), ali i u gradskim džez klubovima širom zemlje.

Od klasičnog džeza, svinga, preko balkanskih tema i ritmova, do džez-roka i fanka, Ilić koristi različite muzičke stilove kreirajući sopstvenu džez fuziju. Iako nastanjen u Barseloni, uvek u novoj kreativnoj formaciji, Ivan Ilić svake godine, održi nekoliko koncerata u Srbiji.

Koncert u Akademiji 28 biće jedinstvena prilika za sve ljubitelje kvalitetnog džeza da uz slobodan ulaz, uživaju u muzici Ivana Ilića koji će ovom prilikom nastupiti zajedno sa Vojnom Dizdarom – klavijature, Vladimirom Čukićem – bas i Milošem Milosavljevićem za bubnjevima.

Na koncertu se očekuju i specijalni gosti među kojima su: Jelena Petošević – vokal, Vladimir Protić – truba, Uglješa Novaković – saksofon i mnogi drugi.

Rezervacije mesta na 3619 342. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.