Naslovna » Izlasci » Izložbe » Likovna avantura 2015 u CZK Grocka
Likovna avantura 2015 - CZK Grocka

Likovna avantura 2015 u CZK Grocka

Od 15. januara (19.00) do 1. februara u Rančićevoj kući, galeriji CZK Grocka biće otvorena izložba“ Likovna avantura 2015.

Dečji likovni radovi nastali su u radionici Centra za kulturu Grocka, a to je samo delić raznovrsnosti i lepote dečjeg stvaralačkog izraza.Za dž

Izložba otvara vrata bogatstva dečje mašte i kreativnosti, podseća nas i ukazuje na njihovu važnost i značaj. Radionicu su pohađala deca uzrasta od sedam do deset godina.

Osim upoznavanja sa osnovama likovnih tehnika i likovnog jezika, radionica je bila mesto gde se neguje i ohrabruje dečja kreativnost, razvija interesovanje i ljubav prema likovnoj kulturi. Tokom šest meseci (prolećno/jesenjeg ciklusa) nastalo je mnoštvo duhovitih, maštovitih, domišljato i marljivo izvedenih radova.

„Uz mnogo stvaralačke spontanosti, radosti i radoznalosti – portret, autoportret, mrtva priroda, dizajn odevnih predmeta, oslikavanje kamenčića, akvarel, frotaž, monotipija i drugo bile su samo neke od tema i tehnika u kojima smo se oprobali. Upoznavali smo umetnike, njihova dela, muzeje i na sebi svojstven način, zajednički i ponaosob, tvorili svoj likovno-kreativan odgovor na postavljene motive i zadatke“, navodi se u uvodnoj reči kataloga slikarke Marion Dedić o toku radionice i radu sa decom.

Na otvaranju izložbe nastupaju učenici Osnovne muzičke škole „Grocka“. (danubeogradu.rs)