Naslovna » Izlasci » Film » „Moja majka“ od danas u bioskopima
Moja majka

„Moja majka“ od danas u bioskopima

Posle srpske premijere na Festivalu autorskog filma, film „Moja majka“ prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Rediteljka Margarita prolazi kroz emotivnu oluju, istovremeno se iseljavajući iz stana svog momka, brinući o ćerki tinejdžerki i posećujući majku koja leži bolesna u bolnici. A, pri tom, radi i na svom novom filmu, o radnicima u fabrici koji su u sukobu sa menadžmentom. Ona snima film sa slavnim američkim glumcem Berijem Haginsom koji joj svakodnevno priređuje pakao na setu.

Velike životne probleme ima i njen brat Đovani. On više uopšte nije zainteresovan za svoj posao u inžinjerskoj firmi, želeći da provede što više vremena s umirućom majkom…

Neprikosnoveni gospodar autofikcije, italijanski autor Nani Moreti („Intimni dnevnik“, „Soba moga sina“), napravio je duboko ličan film, protkan nedavnim teškim iskušenjima u vlastitom profesionalnom i privatnom životu. Moreti je pomešao snove i realnost u želji da što bolje prikaže intimnu dramu glavne junakinje.

Čuveni filmski časopis Cahiers du Cinéma proglasio je film „Moja majka“ za najbolji film u 2015. (danubeogradu.rs)

Originalni naziv i prevod na srpski: Mia madre / Moja majka. Države i godina proizvodnje: Italija, Francuska; 2015. Trajanje: 107 minuta. Režija i scenario: Nani Moreti. Uloge: Margerita Baj, Džon Torturo, Nani Moreti. Festivali: Kan 2015 – Glavni takmičarski program – nagrada ekumenskog žirija, italijanska nacionalna nagrada za najbolju glavnu i sporednu žensku ulogu.