Naslovna » Izlasci » Izložbe » Muzej afričke umetnosti: Besplatne radionice za srednjoškolce
Muzej afričke umetnosti: Besplatne radionice za srednjoškolce

Muzej afričke umetnosti: Besplatne radionice za srednjoškolce

Za vreme zimskog raspusta, Muzej afričke umetnosti (Andre Nikolića 14) organizovaće besplatne radionice za srednjoškolce.

Za niz programa od 1. do 14. februara (10.00-13.00 i 14.00-17.00) potrebno je prijavljivanje zbog ograničenog broja mesta na africanmuseum@gmail.com.Za dž

Program „Previše priče neće napuniti ćup – kreativne radionice keramike“ održaće se u prostorijama Muzeja afričke umetnosti, gde će zainteresovani moći da pohađaju mini-kurs izrade posuda po uzoru na tradicionalnu afričku keramiku.

Svaka grupa polaznika radionica će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u tročasovnim terminima ovladavati tehnologijom izrade, ukrašavanja, glačanja i bojenja predmeta od gline, koji će se zatim peći i pripremiti za izlaganje. Završni deo programa održaće se dva poslednja dana raspusta, u subotu i nedelju, kada će učesnici uz pomoć kustosa kreirati izložbu.

Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 14. februara od 14.00. Posle završetka programa, učesnici će svoje radove poneti kući – kao ćup pun utisaka, novih doživljaja i svega naučenog.

Radionice vode Milica Josimov, vajarka, i Marija Ličina, kustoskinja. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.