Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Pank-rok spektakl u Magacinu Depo 6. februara

Pank-rok spektakl u Magacinu Depo 6. februara

U subotu, 6. februara od 22.00, pank-rok spektakl biće održan u Magacinu Depo.

Bendovi Atheist Rap, Goblini, Gužva u 16-ercu i LUR sviraće više od pet sati.

Pored legendarnih sastava Atheist Rap i Goblini, na bini će biti i Gužva u 16-ercu, poznati bend iz Osijeka, kao i mnogima omiljeni sastav LUR iz Kragujevca. Dodatni razlog za okupljanje jeste koncertna promocija novog albuma „Uberlauf“ Atheist Rap-a, pa će publika moći uživo da čuje i nove pesme.

Karte su već puštene u prodaju i po aktuelnoj ceni od 800 RSD mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa.

Melju sve pred sobom

Pank-rok grupa Atheist Rap osnovana je davne 1989. godine u Novom Sadu, a bend je punu afirmaciju doživeo svojim debi albumom „Maori i Crni Gonzales“ iz 1993. godine. Sarkastični humor i kritički odnos prema vlastima bio je zaštitini znak ovog pank-rok sastava tada kao i sada, a tokom proteklih nekoliko godina Atheist Rap je nastupio na svim značajnijim muzičkim festivalima u regionu dok su u karijeri imali čast da dele binu sa velikanima poput NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, Nomeansno, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited i Green Day.

Posle više od 26 godina stvaralaštva uz koje su odrastale mnoge generacije na ovim prostorima članovi Atheist Rap-a ne posustaju. Naprotiv, koncertno su izuzetno aktivni, samo tokom 2015. godine imali su oko 50 javnih nastupa. U aprilu 2015. godine Atheist Rap su realizovali turneju po Nemačkoj, tokom koje su nastupili u deset gradova – odsvirali osam samostalnih klupskih koncerata i učestvovali na dva festivala.

LUR
LUR

Čuveni Goblini – bend koji svojom jedinstvenom energijom i buntom, „melje“ sve pred sobom. Podsećamo da je ovaj sastav pre manje od godinu dana održao solistički koncer u Hali sportova pred više od 4.000 ljudi, a Goblini će još jednom beogradskom svirkom obradovati mnogobrojne fanove i pokazati zašto uživaju reputaciju benda koji je obeležio poslednju deceniju prošlog veka.

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu, a tokom devedesetih su se pozicionirali kao jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili pet studijskih albuma i odsvirali više od 350 koncerata.

Gužva u 16-ercu je nastala davne 1993. godine i tokom svoje karijere pozicionirali su se pre svega kao koncertni bend, pa tako uvek imaju gromoglasnu podršku fanova na svakoj živoj svirci. Do sada imaju tri objavljena albuma, a kako kažu – u pripremi je i novo studijsko izdanje.

Naziv benda LUR zapravo je akronim iza kog stoji sintagma „Ludak u razvoju“. Ovaj pank-rok bend osnovan je 1998. u Kragujevcu. Objavili su tri albuma, a tokom svoje karijere delili su binu sa sastavima poput Psihomodopop, Eyesburn, KUD Idijoti, Atheist Rap, Six Pack, ali i sa stranim velikanima kao što su Markey Ramone i Therapy. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.