Naslovna » BG servis » Parking servis: Nova usluga „Start-stop“ sistem

Parking servis: Nova usluga „Start-stop“ sistem

JKP „Parking servis“ promovisao je novu uslugu tzv. „start-stop“ sistem.

Nova usluga, koji korisnicima omogućava da plate parkiranje za tačno onoliko minuta koliko su bili parkirani, počeće da funkcioniše 1. februara.

Do sada je plaćanje parkiranja bilo samo na sat vremena i bez obzira na to da li ostajete minut ili 50 minuta plaćalo se sat vremena.

Preko nove aplikacije građani će moći da pošalju poruku „stop“ i da tog trenutka zaustave svoj račun i plate oniliko koliko minuta koliko su bili parkirani.

To znači: ako je 56 dinara u prvoj zoni i ako je prošlo pola sata, račun će koštati 28 dinara; ako je neko ostao deset minuta, parkiranje je koštati nešto manje od deset dinara.

Beograd je do sada bio jedan od malobrojnih gradova u Evropi gde je moguće platiti parking SMS porukom.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković naveo je da će korisnici od ponedeljka preko sajta tog preduzeća, kao i u korisničkim servisima, moći da se informišu o novoj usluzi.

– Ukoliko građani imaju neka prethodna dugovanja, obaveza je da ih izmire kako bi mogli da potpišu ugovor i koriste ovu aplikaciju. To mogu učiniti u našim korisničkim servisima i tada se dobija lozinka i edukacija o načinu korišćenja aplikacije. U prethodnom periodu smo imali dosta zamerki građana da parking koriste desetak ili petnaest minuta, a da moraju da plate pun sat, tako da je to razlog što smo uveli ovaj sistem – istakao je Čupković.

On je najavio da će sredinom godine korisnici koji u zoni imaju povlašćenu pretplatnu kartu i sve u vezi sa tim moći da završe preko interneta, kao i to da će novi korisnički servis biti otvoren i u centru grada.

Nova parking mesta u centru

Po najavama gradske vlade, garaža na Obilićevom vencu u toku ove godine biće proširena za novih 220 mesta.

Počinje izgradnja garaže na Studentskom trgu i u centru grada oko nove pešačke zone. U narednim godinama će biti izgrađene još dve garaže, jedna pored Brankovog mosta, koja će pokrivati Kosančićev venac, a druga ispod Trga republike.

U centru grada nedostaje oko 5.000 parking mesta, a samo garažama na Studentskom trgu i Obilićevom vencu taj broj će se smanjiti za skoro 1.000. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.