Naslovna » Izlasci » Akcije » Počast Dejvidu Bouviju od 5. maja

Počast Dejvidu Bouviju od 5. maja

Beograd će odati počast Dejvidu Bouviju omažom koji će biti organizovan od 5. maja u Kinoteci.

Do početka avgusta biće organizovana izložba fotografija Dejvida Bouvija njegovog zvaničnog fotografa Brajana Rašića. Deo života Rašić je proveo sa ovim vanvremenskim umetnikom, pa je i izložba rezultat želje da se ti trenuci predstave Beograđanima i gostima srpske prestonice.

Pored toga, građani će moći da vide i izložbu dela naših umetnika koja su posvećena Bouviju ili inspirisana njegovima delom, zatim i reviju filmova u kojima je igrao Dejvid Bouvi.

Idejni tvorci ovog omaža su Barbara Garčević i Sergej Trifunović.

Ekskluzivne fotografije

Zanimljivo je da je deo izložbe fotografija Brajana Rašića trebalo da bude izložen u Beogradu pre dve godine, a u izboru fotografija učestvovao je i sam Bouvi.

Među fotografijama biće i one snimljene na njegovom poslednjem koncertu.

– Hvala Beogradu zato što je prihvatio da organizujemo ovaj omaž jer nema grada u ovom delu Evrope koji je pre zaslužio da se to dogovori od našeg grada zbog svega što je bio u prošlosti. Nadam se da je organizovanje ovog omaža znak da se Beograd ponovo na velika vrata vraća na umetničku scenu Evrope i da je ponovo grad u kome se umetnici i avangardna ostvarenja realizuju kako je to bilo do devedesetih godina prošlog veka. Omaž će trajati tri meseca i Beograđanima, ali i našim gostima ćemo ponuditi svakodnevni program i verujem da ćemo se na taj način odužiti Bouviju za sve što je dao ne samo muzici već i filmu i kulturi uopšte – rekao je Sergej Trifunović. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.