Naslovna » Izlasci » Film » Prenos baleta „Ukroćena goropad“ u Ušću

Prenos baleta „Ukroćena goropad“ u Ušću

Direktan prenos baleta „Ukroćena goropad“, dela rađenog isključivo za Boljšoj scenu, zakazan je za nedelju, 24. januar od 16.00, samo u bioskopu Cineplexx Ušće SC.

„Ukroćena goropad“, iako komična, ozbiljna je baletska predstava, što je vrlo retko za ovaj vid umetnosti. Komične baletske predstave veoma su rizične za koreografe, pa ih stoga ima jako malo u svetu.

Ovaj balet je urađen u ekspresionističkom maniru sa mnogo slobodnih pokreta i pantomimičkih radnji karakterističnih za ovo delo.

Rađen po drami Vilijema Šekspira, balet „Ukroćena goropad“ je veoma dinamičan sa mnogo događaja i prilično neobičnim završetkom.
Francuski koreograf Žan-Kristof Mailot i njegova adaptacija ove karakteristične Šekspirove komedije, rađena za igrače Boljšoja, predstavlja dvočasovni magnet za ljubitelje baleta, koji ostavlja bez daha, stavljajući akcenat na odvažnost i energiju ovih baletskih virtuoza.

„Ukroćena goropad“ je predstava rađena isključivo za Boljšoj scenu i nije je moguće pogledati nigde više.

U nastavku sezone prenosa baleta iz Boljšoj teatra 2015/2016, zaljubljenici u ovu umetnost će imati priliku da uživaju u snimku baleta „Spartak“, koji je zakazan za 13. mart, dok će sezonu zatvoriti Servantesov ekscentrični „Don Kihot“ 10. aprila.

Karte su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.300 RSD po predstavi. (danubeogradu.rs)

loading...