Naslovna » Izlasci » Proslava kineske Nove godine u DKSG
Proslava kineske Nove godine u DKSG
Godina majmuna

Proslava kineske Nove godine u DKSG

U četvrtak, 28. januara od 19.00, u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ biće organizovana proslava kineske Nove godine.

Svečani program je smišljen, pored dočeka Nove godine po tradicionalnom kineskom kalendaru, i povodom obeležavanja najvećeg kineskog praznika „praznika proleća“.

Godina koja dolazi je u znaku „Vatrenog majmuna“, što bi se moglo protumačiti i time da će godina biti puna izazova, nestabilna, ali i godina koja pruža mnogo mogućnosti.

Majmun, kao znak kineskog horoskopa, odlikuje se osobinama oštroumnosti, mudrosti i velike inteligencije, a uz to i kompleksom više vrednosti, ne voli da bude zapostavljen i isključen, voli da vodi duge razgovore, voli razmene mišljenja, putovanja, promene…

Majmun je ambiciozan i veoma spretan, nadaren za stvaralaštvo, a veliki rasipnik kada je u pitanju novac. Najbolje se snalazi kao glumac, diplomata, trgovac, književnik.

Društvo Daleki istok i DKSG ovom prilikom pripremaju svečani program u kome učestvuju polaznici Škole kineskog jezika i kulture u okviru projekta Prozor Šangaja.

Gosti programa su članovi umetničkog ansambla Fengtai centra za mlade iz Pekinga.

Program će pratiti izložba radova kineskih učenika, koja će biti postavljena u Velikoj galeriji DKSG.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)