Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Prvorođene bebe 2016: Elena i Vuk

Prvorođene bebe 2016: Elena i Vuk

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas prvorođene bebe u Beogradu i uručio im vaučere u iznosu od po 300.000 dinara, kao i bebi – pakete.

Elena i Vuk prvi su devojčica i dečak rođeni sekund, odnosno minut posle ponoći u Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj.

– To je način da se podstakne natalitet u Beogradu. Samo u ovom porodilištu tokom noći rodilo se 18 beba i ako se po jutru dan poznaje nadam se da ćemo i ove godine imati mali bebi-bum, kao i prošle kada je u glavnom gradu rođeno skoro 20.500 beba – rekao je Mali.

Gradonačelnik je najavio da će se nastaviti sa odgovornom politikom prema roditeljima i deci, i podsetio da će naknada za nezaposlene porodilje i dalje biti 35.000 dinara, što je povećanje u odnosu na 2014, kada je ta naknada iznosila 20.000 dinara.

Takođe, kako je rekao, obezbeđeni su i bebi-paketi, sa 23 proizvoda za svaku rođenu bebu u Beogradu, dok će Grad nastaviti da podržava usluge Halo-beba i Bebi servis.

Ove godine prvi put vaučere dobijaju prvorođeni dečak i devojčica, a novac je obezbedila kompanija „Sequester employment“. Gradonačelnik se zahvalio donatoru koji je na ovaj način pokazao svoju društevenu odgovornost. (Beoinfo)