Naslovna » Izlasci » SC: Gala koncert Johan Štraus, ponovo u Beogradu

SC: Gala koncert Johan Štraus, ponovo u Beogradu

Najpoznatiji gala novogodišnji događaj u Evropi, Johan Štraus koncert sa baletom (The Great Johann Strauss Gala), u Velikoj dvorani Sava centra je u četvrtak 21. januara, u 20 časova.

Na repertoaru je novi program, koji publici širom sveta predstavlja radost i glamur Beča 19. veka, blistavim ostvarenjima “Kralja valcera” Johana Štrausa – čuvenim polkama, valcerima, marševima… Štrausove kompozicije oživljene u modernom Beču poznatim prvojanuarskim koncertom, postale su popularne i među publikom koja ne prati ovu vrstu umetnosti.

“Carski valcer”, “Priče iz Bečke šume”, polka “Između groma i munje”, “Šišmiš”, “Radecki marš”, “Na lepom plavom Dunavu”… Doživeti ih uživo, u izvođenju Štraus Festival orkestra (The Strauss Festival Orchestra) i Štraus Festival baletskog ansambla (Strauss Festival Ballet Ensemble) u romantičnim kostimima bečkih carskih plesnih dvorana, prilika je koju ne treba propustiti.

Cene ulaznica su 2000, 2300, 2600 i 2900 dinara.

 

The Strauss Festival Orchestra okupio je profesore muzike i soliste najviših profesionalnih i umetničkih kvalifikacija. Nastupali su u poznatim koncertnim dvoranama Evrope – Het Concertgebouw u Amsterdamu, Philarmonie u Berlinu, Gewandhaus u Lajpcigu, Musikhalle u Hamburgu, Bozart u Briselu, Auditorium Parco della Musica u Rimu, Auditorium u Milanu, Finlandia Hall u Helsinkiju, Palau de la Música and l’Auditori u Barseloni… Drugu godinu zaredom nastupili su u  legendarnoj Musikverein koncertnoj sali u Beču.

(danubeogradu.rs)