Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 38. Međunarodni sajam turizma i još tri sajma
Sajam turizma

38. Međunarodni sajam turizma i još tri sajma

U halama Beogradskog sajma od 18. do 21. februara biće održan 39. Međunarodni sajam turizma i još tri manifestacije.

Sajam turizma, ove godine pod motom „Gde još niste bili?“ najveća je najznačajnija turistička manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Biće predstavljene najveće turističke organizacije, agencije, turoperatori, hoteli, planinski centri, banje, jezera, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata. Turistički radnici ponudiće posetiocima manifestacije aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

Jedan od najvažnijih ciljeva manifestacije je predstavljanje Srbije, potencijala i prirodnih resursa, kulturnog bogatstva i primamljivih turističkih destinacija sa bogatim i raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanturu…

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Slovenija. Pod sloganom „Zelena. Aktivna. Zdrava.“ predstaviće se predivna zemlja u srcu Evrope koja očarava svojom raznolikošću.

Brojna skijališta čine je nadaleko poznatom za sportski turizam. „Sa prirodom do zdravlja“ moto je koji povezuje 15 slovenačkih termi, a primorski gradovi i kapaciteti za kongresni turizam pružaju brojne mogućnosti za poslovne ljude, porodice, ali i ljubitelje aktivnog odmora tokom svih godišnjih doba.

🏠 Hala 1 – ovde su smeštene turističke agencije, inostrane turističke organizacije, zemlja partner Slovenija, inostrani izlagači, nacionalne avio kompanije. Deo ovog programa biće i u Hali 1a.

🏠 Hali 2a – osim turističkih agencija, svoju poslovnu ponudu predstaviće osiguravajuće kuće, fakulteti i više škole iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

🏠 Hala 3 – rezervisana je isključivo za ponudu domaćih turističkih agencija.

🏠 Hala 3a – Sajam suvenira

🏠 Hali 4 – predstaviće se domaći turizam – planine, banje, jezera, salaši, turističke organizacije Srbije, Beograda, Vojvodine i drugih regiona, gradova i opština.

Sajam turizma

Putovanja na sve kontinente

Više od 1153 izlagača iz 55 zemalja sveta ponudiće svoje turističke aranžmane za predstojeću sezonu, ali i druga putovanja za odmor, zabavu, rehabilitaciju, avanturu… Posetioci sajma imaće priliku da na jednom mestu dobiju sve informacije o aktuelnoj turističkoj ponudi, od najpovoljnijih first minute ponuda, preko ideja za predstojeću letnju sezonu, premijernih programa, aktuelnih spa vikend ili city break ponuda, egzotičnih destinacija i gradova, luksuznih destinacija i hotela, specijalnih party putovanja, poslovnih centara i kongresnih desavanja, ali i ski aranžmana u ovoj sezoni.

U ponudi ovogodišnjeg sajma tradicionalno su i domaće destinacije i znamenitosti Srbije, kapaciteti domaćih hotela i odmarališta.

Izlagači na Sajmu turizma tradicionalno spremaju posebne sajamske cene niže i do 40 odsto uz ekskluzivne pogodnosti za zaljubljenike u putovanja.

Države koje na Sajmu turizma u Beogradu tradicionalno promovišu svoje atraktivne destinacije su: Grčka, Egipat, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, Turska, Slovenija, Bugarska, ali i daleki Brazil, Indonezija…

Prvi put ove godine turističke potencijale predstaviće Namibija, destinacija koja obiluje mestima i prizorima koji turistima oduzimaju dah i Malezija, zemlja bogate kulturne, fascinantne geografske raznolikosti i neukroćene prirode, egzotičnih vrsta biljaka i životinja i mnogobrojnih turističkih atrakcija.

Pored izlagačkog dela i ove godine Turističke organizacije će promovisati brojne festivale, manifestacije i važne događaje kao i najznačajnije potencijale i planove svojih aktivnosti. Prezentacije, promocije, konferencije, prateći programi i kosmopolitski duh koji prestonicu Srbije – Beograd, Beogradski sajam i Sajam turizma svakog februara učine centrom sveta tokom četiri sajamska dana.

Sajam turizma 2016

Taste Serbia

Turistička organizacija Srbije na domaćem i inostranom tržištu promoviše celinu turističke ponude naše zemlje, a uz to se svake godine posebno promoviše određena tema. Tema za tekuću godinu je „Dunav i vodeno blago Srbije“. Posebna pažnja biće posvećena 160. godišnjici rođenja velikog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Pod sloganom „Taste Serbia“, nedelja 21. februar, osmišljen je kao gastronomski dan i sveobuhvatna prezentacija Srbije i Beograda u hali 4 Beogradskog sajma. Tada će posetioci svim čulima uživati u ukusima i mirisima gastronomske ponude svih krajeva Srbije, kao i beogradskih opština u okviru zajedničkog nastupa.

Turistička organizacija Srbije tradicionalno će na svom štandu organizovati kviz za posetice „Koliko poznaješ Srbiju“, kroz srpsko izdanje popularne društvene igre Monopoly, a koja će se promovisati u celom svetu, uz nagrade najuspešnijima. Iz sadržajnog programa izdvajamo promociju vaučera za odmor u Srbiji.

Turistička organizacija Beograda promovisaće bogatu turističku ponudu Beograda koja se kontinuirano unapređuje. Već afirmisana poslovna „city break“ destinacija, Beograd je privlačan za investicije, kongrese i seminare, kao i grad kulture, sporta, dobre energije, šopinga i zabave.

Radno vreme i cene ulaznica

Svečano otvaranje manifestacija je u četvrtak, 18. februara 2016. u 11.00 na Galeriji Hale 4 Beogradskog sajma.

Radno vreme: četvrtak, 18. februar od 10.00 do 18.00, petak 19. i subota 20. februar od 10.00 do 19.00 i nedelja 21. februar od 10.00 do 17.00.

Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 300 RSD, a za grupne posete 200 RSD. Cena parkinga je 200 RSD na sat.

12. HORECA

U Hali 2b Beogradskog sajma u isto vreme biće održan i Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

Ove godine na sajmu se predstavlja veći broj izlagača, 62 iz devet država. Najsavremeniji proizvodi i usluge, kao i trendovi u načinu poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata deo su ponude koja će biti prezentovana na sajmu.

Pored izlagačkog programa, sajam HORECA opreme upotpunjuju i dodatni prateći sadržaji, prezentacije i stručna predavanja.

Beowine

7. Sajam vina Beowine

U Hali 2b Beogradskog sajma predstaviće se više od 130 izlagača iz 11 zemalja sa bogatom tradicijom u proizvodnji vina koji će posetiocima predstaviti svoja najbolja vina i opremu za vinarstvo i vinogradarstvo.

Pored Srbije na ovogodišnjem Sajmu vina tradicionalno učestvuju proizvođači vina i opreme iz: Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Mađarske, Italije, Republike Srpske, Španije… sa svojom ponudom.

Proizvođači rakije biće zasluženo istaknuti u izlagačkom programu, a rakija kao srpski brend zastupljena na štandu Nacionalne asocijacije proizvođača rakija Srbije „Srpska rakija“.

Ove godine posebno je unapređen sadržaj pratećeg programa koji čine stručne prezentacije i interaktivne promocije i radionice. Radionice su besplatne za sve učesnike i posetioce. Beowine Challenge Cup, tradicionalno je takmičenje na kom će se birati najbolja vina u osam kategorija.

12. Sajam suvenira „Posetite Srbiju“

U Hali 3a Beogradskog sajma na više od 70 izložbenih pultova biće predstavljeni suveniri iz svih regija Srbije. Majstori starih i umetničkih zanata predstaviće proizvode rađene tradicionalnim tehnikama, ali prilagođeni potrebama današnjice.

Nesvakidašnja izložba prodajnog karaktera posetiocima će pružiti mogućnost da se upoznaju sa elementima proizvodnje, kreativno učestvuju u pojedinim fazama izrade i time daju lični pečat proizvodu-suveniru. Uz demonstraciju starih zanata biće prikazane neke od zaboravljenih veština kao što je pletenje mreža, slikanje na staklu ili pletenje korpi. (danubeogradu.rs)