Naslovna » Izlasci » Festivali » 44. FEST i u Novom Sadu i Crnoj Gori
44. FEST - Kerol
Kerol

44. FEST i u Novom Sadu i Crnoj Gori

Ove godine, FEST će imati nekoliko premijera i u Novom Sadu i Crnoj Gori, pored standardnih projekcija u beogradskim bioskopima.

Od 27. februara do 7. marta FEST-ovi filmovi će se prikazivati u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu. Projekcije će se održavati u terminima 19.00 i 22.00 a karte će koštati 350 RSD.

Novosađani će imati prilike da pogledaju neke od najatraktivnijih svetskih naslova, kao što su „Kerol„, nominovan za šest Oskara, „Dankinja“ nominovan za četiri Oskara, „Mladost„, dobitnika nagrade Evropske filmske akademije za najbolju režiju – Paola Sorentina, „Pod lupom„, dobitnik nagrade BAFTA za najbolji scenario, „Bruklin“ nosilac nagrade BAFTA za najbolji britanski film, „Ave Cezare“ braće Koen koji je otvorio Berlinale i „Trambo“ u kome glavnu ulogu tumači Brajan Krenston.

Tu su i kultni reditelji Verner Hercog sa filmom „Kraljica pustinje“ i Tomas Vinterberg sa „Komunom„, kao i „Dipan“ Žaka Odijara, prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme. Publika će takođe imati priliku da pogleda premijere domaćih ostvarenja kao što su „Vlažnost„, nedavno prikazanog na Berlinalu, „Dobra žena“ koja stiže sa svetske premijere na Sandensu, „Otadžbina“ Olega Novkovića i „Procep“ Dejana Zečevića.

Program u Novom Sadu pogledajte OVDE.

44. FEST - Komuna
Komuna

FEST u CG

Deo FEST programa će biti prikazan i u Budvi i Podgorici.

Projekcije u Budvi će se održavati bioskopu Cadmus Cineplex od 26. februara do 6. marta, a ulaznice će koštati tri evra (2,5 evra za mlađe od 18 i starije od 60 godina).

Publika će imati priliku da pogleda 23 ostvarenja svetske kinematografije, što svetskih hitova što debitanata. Tu je najnoviji film Vudi Alena „Nerazuman čovek„, zatim „Sikario“ sa Emili Blant i Benisiom Del Torom, „Rok kraljica“ sa Meril Strip i Kevinom Klajnom i „Soba“ koji je nominovan za četiri Oskara.

Biće prikazan i dokumentarac o Dženis Džoplin, kao i favoriti sa Berlinala, „Vesti sa Marsa„, „Veliki otac mali otac i druge priče“ i „Komuna„. Publika će takođe moći da pogleda srpske filmove „Otadžbina„, „Panama“ i „Sizif K„.

Najveći filmski festival u regionu biće održan prvi put i u Podgorici, paralelno sa Beogradom, u bioskopu Cineplexx Delta City, od 26. februara do 6. marta. Filmovi će se prikazivati od 21.15. (danubeogradu.rs)