Naslovna » Izlasci » Shopping » Apple Magic Keyboard tastatura – i fantastična i fensi!
Apple Magic Keyboard

Apple Magic Keyboard tastatura – i fantastična i fensi!

U Apple-ovoj ponudi magičnih periferija definitivno je najmagičnija Magic Keyboard tastatura. Ona se vizuelno drastično razlikuje od prethodne verzije.

U osnovi, predstavlja tek blago unapređenu verziju pomenute. Lako se povezuje sa svim Mac računarima, iPad tabletima i iPhone telefonima i što je jako važno ima odličnu autonomiju ugrađene baterije.Promo

Ako Apple Magic Keyboard tastaturu uporedimo sa prethodnom verzijom jasno se vidi koliko je nova verzija manja i tanja, ali ne na uštrb tastera nego na kontu dela gde su bile smeštene baterije.

Razlog zašto je to tako krije se u činjenici da je baterija sada implementirana u samo kućište tastature i da je poptupno punjiva. Na ovaj način Apple je mogao da formira kompaktnije kućište, a pritom još korisnicima i omogući da uštede koji dinar jer se baterije ne manjaju.

Prijatnije i lakše kucanje

Kod Apple Magic Keyboard tastature tasteri su veliki i podržani od strane posebne Apple „makazica“ tehnologije koja omogućava gotovo trenutnu rekaciju tastera na dodir. Na ovaj način kuckanje tekstova je mnogo lakše i prijatnije, a opšti utisak prilikom rada sa tastaturom je da je sve fluidno. Numerički deo ne postoji, što pojedinim korisnicima može da smeta, ali sa druge strane implementacijom istog narušila bi se kompaktnost i moderan izgled pa je i logično što je izostao.

Tastatura sa Mac računarima komunicira bežično i potpuno je funkcionalna čak i kada se baterija puni. Jedno kompletno punjenje baterije omogućava nešto preko mesec dana korišćenja tastature, dok je za komforan rad od 8 sati dovoljno tastaturu puniti nekoliko minuta – fntastično, zar ne?!

Takođe, zato što je veoma lagana Magic Keyboard tastaturu je moguće poneti sa sobom i upariti sa bilo kojim Apple Mac računarom, ali i mobilnim uređajima poput iPad tableta i iPhone telefona. Uparivanje je veoma jednostavno, a u 99% slučajeva gotovo trenutno, jer Mac računari automatski prepoznaju bežičnu periferiju i aktiviraju je.

Na osnovu svega što smo rekli zaključak bi bio krajnje jednostavan – Magic Keyboard tastatura je fantastična i što je najvažnije maksimalno je funkcionalna i prijatnja za kuckanje. Vlasnici Mac računara će sigurno poludeti za njom, ali i njenom cenom koja je u okvirima od oko 16.000,00 dinara. Mi ostajemo pri tome da kvalitet mora da se plati, pa ko voli nek izvoli!

Cena (sa PDV-om): 15.690 RSD