Naslovna » Izlasci » Shopping » Apsolutno magičan – Apple Magic Mouse 2
Apple Magic Mouse 2

Apsolutno magičan – Apple Magic Mouse 2

Apple je kompanija koja je domaćim kupcima uglavnom poznata po vrhunskim Mac računarima, odličnim iPad tabletima i sjajnim iPhone telefonima.

Međutim, malo je korisnika koji znaju da gigant iz Kupertina u svojoj ponudi ima i sjajne periferne uređaje koji su nedavno unapređeni novim rešenjima, i to ne bilo kakvim, već magičnim.

U nastavku ovog teksta u kratkim crtama ćemo predstaviti Magic Mouse 2 miša koji u svakom pogledu pomera upotrebnu vrednost jednog ovakvog proizvoda, donoseći jedno potpuno novo iskustvo u radu sa Mac računarima.

Veliki broj gestikulacija

Već na prvi pogled je jasno da Apple kod Magic Mouse 2 nije želeo previše da eksperimentiše na polju dizajna pa je tako zadržao vizuelni identitet prethodnika. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na isto kućište napravljeno od aluminijuma, gornju površinu od glossy plastike i ergonomiju, tj. u ovom slučaju simetričan oblik zbog kog Magic Mouse 2 mogu koristiti i desnoruki i levoruki.

Centralno srce ovog miša čini procesor povezan sa senzorima zahvaljujući kojim je površina Magic Mouse 2 miša celom svojom površinom osetljiva na dodir. Pokretima prstiju po površini realizuju se određene akcije na računuru omogućavajući korisniku brži i komforniji rad sa najrazličitijim sadržajima, ali i daleko jednostavnije i lepše surfovanje web-om.

Gestikulacije koje podržava Magic Mouse 2 su iste kao i kod Magic Mouse modela. Tu su levi i desni klik, skrolovanje gore-dole i ulevo i udesno, zumiranje, umanjivanje, pametno zumiranje, rotiranje, listanje između stranica, listanje između punih ekrana i dvostruki tap, odnosno tap sa dva prsta.

Veliki broj gestikulacija i njihova jednostavna primena uticali su na to da rad sa Magic Mouse 2 predstavlja pravo zadovoljstvo. Sa njim je sada moguće daleko jednostavnije editovati video i slikovne sadržaje, ali i upravljati kompleksnim grafičkim objektima i 3D modelima.

Velika prednost Magic Mouse 2 miša krije se i u tome što je Apple za njega kreirao posebno grafičko okruženje (u okviru upravljačkog panela) iz koga je lako moguće menjati podešavanja. U poređenju sa svojim prethodnikom ovaj miš ima integrisanu bateriju koja pri maksimalnom punjenju donesi radnu autonomiju od mesec dana (uvelikom broju slučajeva i duže), a za samo nekoliko minuta punjenja nudi gotovo celodnevni rad.

Cenovno posmatrano ovaj miš pripada višem cenovnom rangu ne samo po mogućnostima koje nudi, već i po kvalitetu izrade, kao i već pomenutim višim upotrebnim vrednostima.

Cena (sa PDV-om): 11.890 RSD

loading...