Naslovna » Izlasci » Pozorište » BDP premijera: “Čovek, zver i vrlina”

BDP premijera: “Čovek, zver i vrlina”

Premijera pozorišne predstave “Čovek, zver i vrlina”, u režiji Egona Savina, zakazana je u Beogradskom dramskom pozorištu za petak, 26. februar, u 20 časova.

Rađena po komadu  italijanskog Nobelovca i jednog od najpoznatijih dramskih pisaca prve polovine 20. veka, Luiđija Pirandela, ova aplogija u tri čina je zapravo komedija o grešnoj ljudskoj prirodi i posledicama njenog poricanja, o posledicama koje komplikuju, inače, jednostavne živote.

Tekst je pisan u osvit fašističkog pokreta u Italiji, 1919. godine. Od svog nastanka do danas uspešno je izvođen u mnogim pozorištima širom sveta. Zbog stalne aktuelnosti teme kojom se bavi, vešto predstavljene kroz naizgled jednostavnu priču, ovaj komad je zasluženo dobio status klasika. Godine 1961. igran je na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, tada Savremenog pozorišta, u režiji Milenka Maričića.

Ovoga puta dramski tekst “Čovek, zver i vrlina” publici će biti predstavljen u postavci jednog od naših najnagrađivanijih reditelja – Egona Savina, kome je ovo šesta režija na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Egon Savin potpisuje i adaptaciju i izbor muzike, scenograf je Vesna Popović, kostimograf – Jelena Stokuća, a za scenski govor zadužena je dr. Ljiljana Mrkić Popović.

Uloge: Marko Živić, Jovo Maksić, Ljubinka Klarić, Andrija Kuzmanović, Milica Milša, Vladan Milić, Milica Gojković i Sandra Bugarski.

Za sve koji propuste premijeru, dobra vest je da će predstava ponovo biti igrana već u utorak 1. marta, u 20 časova, na sceni “Rade Marković”.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.